Ce inseamna un transport funerar international?

0 Shares
0
0
0

Se stie faptul ca o multime de romani au ales sa plece in strainatate la munca, iar acest lucru nu trebuie sa ne surprinda in nici un fel, daca stam sa ne gandim la faptul ca romanii din strainatate castiga mult mai multi bani decat romanii din tara.

Foarte multi dintre cei care au plecat la munca in strainatate au ajuns sa aiba o situatie financiara foarte buna, si sa duca o viata lipsita de griji datorita banilor pe care i-au castigat in decursul anilor in strainatate.

Exista insa si foarte multi romani care din pacate si-au pierdut viata in strainatate. Unii au pierit datorita batranetii, altii au murit suferind de vreo boala, in timp ce altii au murit in accidente de munca sau in fel si fel de alte accidente.

Ei bine, familiile celor care si-au pierdut viata in strainatate, cu siguranta si-au dorit sa isi ingroape apropiatii acasa, asa ca au optat pentru ajutorul unei firme care presteaza servicii funerare.

In acest fel, cei decedati au fost adusi in tara pentru a fi inmormantati crestineste in localitatile lor natale, insa trebuie precizat faptul ca un transport funerar international nu este atat de simplu precum pare.

Nu se poate urca persoana decedata intr-o masina oarecare si apoi sa fie transportata pana acasa, ca si cand s-ar afla in viata.

Un transport funerar international se poate efectua numai in conditiile in care se obtine pasaportul mortuar, iar pentru acesta sunt necesare mai multe documente importante.

In ceea ce priveste documentele necesare pentru obtinerea pasaportului mortuar, trebuie precizat ca se poate ocupa si familia persoanei decedate, insa de regula firmele care presteaza servicii funerare si transport funerar international se ocupa de obtinerea pasaportului mortuar.

Apoi, trebuie facuta precizarea ca un transport funerar international nu este un transport oarecare, asa ca firmele care presteaza astfel de servicii trebuie sa se asigure de faptul ca dispun de sicrie speciale pentru un asemenea transport.

Legislatia Uniunii Europene spune foarte clar faptul ca persoanele decedate pot sa fie transportate dintr-o tara intr-alta numai in sicrie din zinc.

Cat despre masinile cu care se transporta persoanele decedate, trebuie precizat ca acestea sunt masini speciale si omologate pentru astfel de transporturi.

In ceea ce priveste personalul unei asemenea firme, trebuie facuta iarasi precizarea ca are experienta bogata in repatrierea persoanelor decedate, si in tot ceea ce inseamna transport funerar intern si international.

Deci, dupa cum se poate observa, un transport funerar nu este un simplu transport pe care il efectueaza o firma de transporturi. Un transport funerar este acel transport in care o persoana decedata este mutata dintr-o locatie in alta.

Cat priveste transportul funerar international, trebuie precizat ca acesta se refera la transportul persoanelor decedate dintr-o tara in alta. Dupa cum am putut vedea si in acest articol, un transport funerar este special pentru ca necesita documente speciale, necesita deasemenea un sicriu din zinc, si nu in ultimul rand un astfel de transport necesita personal calificat si masini omologate special in acest sens.

0 Shares
You May Also Like