Ce obiecte puteti amaneta?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi avem perioade ale vietii in care totul ne este favorabil, insa ne putem confrunta si cu situatii in care toate lucrurile parca se intampla impotriva noastra.

La fel vor spune si persoanele care se confrunta cu probleme financiare, si care nu gasesc nici cum o solutie pentru a iesi din criza financiara cu care se confrunta.

Daca va aflati intr-o asemenea situatie, cel mai probabil va va tenta ideea de a cere bani imprumut persoanelor pe care le cunoasteti, si in care aveti mare incredere.

Cu siguranta daca va place sa va respectati promisiunile si va achitati la timp datoriile, aceasta poate fi o solutie buna pe termen scurt, iar cei dragi vor face tot posibilul sa va ajute.

Daca insa, nu aveti persoane dragi carora sa le cereti ajutorul cand va confruntati cu lipsa banilor, atunci puteti alege sa solicitati un imprumut de la o casa de amanet.

Fireste, indiferent ca optati pentru amanet online sau cautati o casa de amanet din oras, trebuie sa lasati drept garantie diferite bunuri de valoare, care sa acopere suma de bani solicitata de la casa de amanet.

La inceputurile lor pe piata din Romania, casele de amanet de regula le ofereau oamenilor sume de bani, doar daca acestia girau cu bijuterii, dar odata cu trecerea timpului, lucrurile s-au schimbat, iar acum casele de amanet si-au diversificat serviciile. Vom vedea pe scurt despre ce este vorba, in urmatoarele randuri.

  1. Amanet bijuterii

Dupa cum spuneam mai sus in articol, casele de amanet inca de cand au aparut in Romania, primeau bijuterii din aur drept garantii, din partea clientilor care primeau sume de bani cu imprumut.

Chiar daca aveau si au si acum posibilitatea de a amaneta bijuterii din argint, oamenii nu prefera sa faca acest lucru, pentru ca nu primesc bani multi in schimbul argintului. Casele de amanet online, dar si offline, platesc insa mult mai bine cand vine vorba de bijuterii din aur.

  1. Amanet electronice

Foarte multe persoane aleg sa nu isi mai cumpere bijuterii, pe care oricum nu prea au de gand sa le poarte, motiv datorita caruia isi indreapta atentia spre diferite gadgeturi. Telefoanele mobile sunt preferatele oamenilor in clipa de fata.

Cei care au nevoie de bani, pentru a fi imprumutati de catre casele de amanet, pot alege acum sa isi amaneteze telefoanele, tabletele, televizoarele, dar si diferite alte aparate electronice.

Casele de amanet primesc drept garantie din partea clientilor, chiar si aparatura electrocasnica, acestea acoperind banii dati imprumut.

  1. Amanet autoturisme

Mai nou, cei care au nevoie de sume mari de bani, au acum posibilitatea de a gira cu cu autoturismele pe care le detin, personal sau firmele pe care le detin. Aici insa sunt necesare printre altele si documentele masinii, nu doar cartea de identitate proprietarului masinii.

Doar astfel se poate incheia un contract de amanet; iar daca masina este pe firma, este nevoie de o copie dupa certificatul de inmatriculare in Registrul Comertului, a firmei.

Deci, dupa cum se poate vedea, practic casele de amant primesc drept garantii din partea clientilor, atat bijuterii, cat si aparatura electronica sau electrocasnica, si chiar autoturisme, atata timp cat acopera valoarea imprumutului.

0 Shares
You May Also Like