Ce probleme poate avea pompa de vid a masinii? Simptome pompa vacuum defecta

0 Shares
0
0
0

Ce simptome are o pompa vacuum defecta? Un motor cu combustie interna care functioneaza pe benzina fara plumb creste o presiune extraordinara in interiorul carterului inchis.

Aceasta presiune este utilizata pentru a alimenta mai multe curele si scripete care variaza de la alternatoare la unitati de curent alternativ, dar este eliberata datorita utilizarii unei pompe de vid.

Pe de alta parte, un motor diesel se bazeaza pe pompe de vid pentru a furniza energie pentru alte sisteme, in special sistemul de franare si, in multe cazuri, sistemul de climatizare. Pompa de vid functioneaza continuu, deoarece fiecare cilindru din interiorul motorului continua sa functioneze. Atunci cand pompa de vid merge rau sau se defecteaza complet, aceasta poate avea un impact semnificativ asupra performantei si functionarii generale a unui vehicul.

Deoarece pompa de vid este intotdeauna in functiune, probabilitatea de a intampina un fel de defectiune mecanica sau o intrerupere completa este mai probabila la motoarele diesel care utilizeaza aceasta componenta.

Cea mai frecventa cauza a defectiunii pompei de vid

Cea mai frecventa cauza a defectiunii pompei de vid apare din cauza centurilor rupte, a problemelor electrice din interiorul unitatii sau a furtunurilor de vid care se defecteaza. La un vehicul alimentat pe benzina, pompa de vid are tendinta de a afecta emisiile sau sistemul de evacuare; cu toate acestea, daca nu este intretinuta corespunzator, poate provoca pagube semnificative componentelor chiulasei.

Pompa functioneaza constant daca motorul este pornit, astfel incat uzura va duce la defectarea acestuia. Cand se va intampla acest lucru, veti observa o reducere a performantei de franare. Daca vehiculul dvs. foloseste pompa de vid pentru a actiona curentul alternativ, veti observa, de asemenea, ca nu puteti mentine o temperatura consistenta in cabina.

Iata cateva simptome comune care indica existenta unei pompe de vid proaste pentru aplicatiile pe benzina si diesel, si care va pot duce cu gandul la dezmembrari lilieci pentru a cumpara o pompa la un pret atractiv. La dezmembrari auto gasiti pompe vid plus diferite alte componente pentru orice masina, deci este indicat ca daca pompa vid este defecta, sa cautati mai intai de toate o piesa de schimb la dezmembrari lilieci.

simptome pompa vacuum defecta

Ce simptome are o pompa vacuum defecta?

Consum redus de combustibil

Cand exista o scurgere de vid, este cel mai frecvent cauzata de furtunurile de vid care sunt rupte, au conexiuni defecte sau pompa de vid nu functioneaza. Daca ascultati cu atentie, uneori puteti auzi un sunet, care este semnalul unei scurgeri de vid. Cu toate acestea, cea mai obisnuita modalitate de a observa acest lucru este atunci cand motorul pierde consumul de combustibil.

Motivul pentru aceasta problema se datoreaza faptului ca evacuarea vehiculului intarzie la iesirea din camera de ardere. Cand exista o acumulare de combustibil ars, combustibilul nou arde mai putin. Aceasta conditie va reduce si performanta motorului; dar depinde cu adevarat de fabricarea si utilizarea pompei de vid.

Daca observati ca aveti eficienta redusa a combustibilului, atat la motoarele pe benzina cat si la motorina, solicitati unui mecanic local sa va verifice pompa de vid, furtunurile si motorul pentru eventualele scurgeri de vid.

Pedala de frana greu de apasat

Acest simptom este comun pentru motoarele diesel care utilizeaza un impuls de pompa de vid pentru a ajuta la imbunatatirea performantei franei. Este deosebit de comuna pe camioanele diesel mai mari. Atunci cand pompa incepe sa nu functioneze, produce mai putina aspiratie, ceea ce ajuta la asigurarea presiunii pe cilindrul principal al franei si asigura o presiune suplimentara in interiorul liniilor de frana. In cele din urma, lipsa de presiune in sistemul de franare merge pana la pedala.

Daca exista multa presiune, pedala va fi solida, dar foarte iertatoare. Cand presiunea in vid este scazuta, pedala este aspra si foarte dificil de apasat in jos si de actionare a franelor.

Cand recunoasteti acest semn de avertizare, duceti masina in service pentru a fi examinata de un mecanic profesionist. Solicitati unui mecanic diesel certificat sa rezolve aceasta problema cat mai curand posibil.

Scurgerea uleiului sub partea motorului

Majoritatea pompelor de vid sunt amplasate pe partea stanga sau dreapta a motorului, de obicei mai aproape de cilindrul principal al franei pe vehiculele diesel. Pompa de vid necesita ulei pentru a mentine o lubrifiere corespunzatoare si pentru a reduce temperatura interna datorita utilizarii sale frecvente.

Daca observati ca uleiul se scurge din partea stanga sau din dreapta a motorului dvs., poate ca sunt  simptome ca pompa vacuum este defecta. Incercati sa gasiti un mecanic care sa examineze aceasta problema indiferent de locul din care ati putea crede ca se scurge uleiul, deoarece poate duce la o defectiune majora a componentelor mecanice.

Aerul conditionat nu functioneaza

Daca unitatea AC nu mai functioneaza brusc, poate fi cauzata de o pompa de vid defecta, mai ales in aplicatiile diesel. Daca observati o problema cu unitatea dvs. de curent alternativ, dar a fost deservita recent, contactati un mecanic local pentru a va inspecta pompa de vid. In cazul in care acesta considera ca pompa este defecta, va poate recomanda sa cautati la dezmembrari lilieci o piesa de schimb.

0 Shares
You May Also Like