Ce trebuie sa stim despre blefaroplastia cu laser?

0 Shares
0
0
0

Laserul CO 2 este cel mai potrivit laser chirurgical pentru procedura de blefaroplastie deoarece, atat taierea, cat si hemostaza se realizeaza foto-termic (radiant).

Multe persoane se intreaba unde poti face operatie pleoape cu laser, alte persoane au alte curiozitati despre aceasta procedura, motiv pentru care mai jos raspundem la unele dintre cele mai frecvente intrebari despre chirurgia cu blefaroplastie cu laser si laserele LightScalpel CO 2.

Ce este o blefaroplastie cu laser?

O blefaroplastie cu laser este o procedura chirurgicala care foloseste un laser pentru a ajuta la corectarea deformarilor sau pentru a imbunatati estetica zonei periorbitale (zona care inconjoara ochii). In majoritatea cazurilor, o blefaroplastie cu laser se face pentru produse cosmetice.

Cu toate acestea, blefaroplastiile sunt adesea considerate necesare din punct de vedere medical din cauza deficientei de vedere la locul periferic al pacientilor. Rezultatele interventiilor chirurgicale sunt de obicei de lunga durata.

De ce se face chirurgia cu laser pentru pleoapele superioare?

Chirurgia blefaroplastiei pleoapelor superioare se face pentru a reduce aspectul pleoapelor superioare grele si infioratoare. Incizia si excizia sunt realizate cu laserul pentru a avea acces pentru eliminarea / repozitionarea depozitelor grase si a excesului de piele si muschi deasupra ochilor.

Unele indicatii pentru o blefaroplastie a pleoapei superioare a laserului includ: pielea pleoapelor superioare sau infasurata si tesutul gras care iese proeminent, care are ca rezultat o vedere periferica redusa sau ingrijorari cosmetice care afecteaza pacientul.

De ce se face chirurgia cu laser pentru pleoapele inferioare?

O blefaroplastie a pleoapei inferioare este o procedura chirurgicala care reduce pufuletea si pungile de sub ochi. Incizia si excizia sunt facute cu laserul pentru a avea acces pentru eliminarea / repozitionarea depozitelor grase si a excesului de piele si muschi de sub ochi. Unele indicatii pentru o blefaroplastie a pleoapelor inferioare cu laser includ: ridurile in exces, pleoapele inferioare baggy, ochii scufundati si asimetria pleoapelor inferioare.

Care sunt unele avantaje Laserele LightScalpel CO 2 au fata de alte lasere CO 2?

Unele dintre avantajele pe care laserul LightScalpel le are fata de alte lasere CO 2 includ:

 • Manevrabilitate si ergonomie imbunatatite – Majoritatea celorlalte lasere CO 2 folosesc brate articulate ca sistem de livrare. Bratele articulate sunt o serie de tuburi metalice imbinate. Sistemul de livrare LightScalpel foloseste o fibra flexibila. Fibra flexibila permite chirurgilor sa se deplaseze liber si sa navigheze usor site-ul chirurgical.
 • Piesa de mana cu laser pana la distanta de tesut – Majoritatea pieselor de mana cu laser cu brat articulat trebuie sa fie tinute la 2 – 3 centimetri distanta de tesut in timpul utilizarii. Piesele de mana cu laser LightScalpel trebuie sa fie doar la 1 pana la 3 milimetri distanta de tesutul tinta, facand o interventie chirurgicala cu laser, precum utilizarea unui stilou.
 • Calibrarea fasciculului laser – LightScalpel ofera o calibrare a fasciculului laser, astfel incat chirurgul este capabil sa aiba intotdeauna o masura exacta a nivelului de putere care vine din sistemul laser. In contrast, sistemele laser cu brate articulate nu au capacitatea de a calibra si orele suplimentare puterea fasciculului laser va scadea, ceea ce duce la citiri inexacte ale nivelului de putere cu laser.

Cum este recuperarea dupa o blefaroplastie cu laser LightScalpel?

Exista un risc mai mic de infectie, umflare mai mica, risc redus de cicatrici, iar pacientii au raportat mai putine dureri postoperatorii si o functie mai buna (in primele 7 zile dupa operatie) decat interventiile chirurgicale efectuate cu scalpele.

Este o blefaroplastie laser potrivita pentru mine?

Unele atribute ale unui candidat bun pentru chirurgia cu blefaroplastie cu laser includ:

 • Nu exista boli preexistente care sa afecteze viata sau afectiuni medicale care sa afecteze vindecarea post-chirurgicala;
 • perspectiva pozitiva, avand in vedere obiective realiste pentru chirurgia laser cu blefaroplastie;
 • Nefumator.

Intrebati-va medicul daca sunteti un candidat bun pentru chirurgie cu blefaroplastie cu laser.

Exista efecte secundare ale blefaroplastiei?

Ca in orice operatie, blefaroplastia are reactii adverse. Majoritatea sunt minore si temporare, dar suna cu siguranta medicul dumneavoastra daca simtiti ceva anormal sau neasteptat. Cel mai evident efect secundar dupa o interventie chirurgicala a pleoapelor este vanatai: fii pregatit sa arati mai mult ca si cum ai venit doar dintr-o lupta de bar decat dintr-o sala de operatie timp de cel putin cateva saptamani.

Zona din jurul ochilor dvs. va fi umflata si ea. Umflarea poate creste in primele 48 de ore dupa operatie, dar ar trebui sa scada treptat dupa aceea. De asemenea, puteti observa ca ochii sunt mai umflati dimineata; umflarea va scadea in cursul zilei.

Alte reactii adverse tipice post-blefaroplastie pot include:

 • Viziune incetosata (cauzata de unguent, va trebui sa le aplicati ochilor dupa procedura);
 • Viziune dubla;
 • Ochi aposi sau ochi lipiciosi, uscati;
 • Sensibilitate la lumina;
 • Umflatura;
 • Durere.

La aproximativ o saptamana dupa operatie, cusaturile tale pot fi indepartate. Va fi nevoie de atat timp pentru ca inciziile sa se vindece, si atunci te vei putea bucura ca arati mai bine si ca vezi mai bine.

0 Shares
You May Also Like