Ce trebuie stiut cand intram intr-o casa de amanet?

0 Shares
0
0
0

Se intampla de multe ori sa nu ne ajunga banii pana in momentul in care luam salariul, astfel ca va trebui sa cautam tot felul de solutii pentru ca sa ne descurcam.

O prima idee care ne vine in minte este aceea de a cere ajutorul prietenilor sau rudelor, insa in mod evident ar fi un moment destul de jenant pentru noi. Si pe langa faptul ca situatia este una extrem de neplacuta, mai trebuie achitata si datoria la timp.

Deci pentru a te descurca fara a mai trece printr-o asa situatie jenanta, poti sa incerci sa te imprumuti de la o Institutie Financiara Nebancara. O astfel de institutie iti va acorda destul de simplu imprumutul de care ai nevoie. Este necesar doar sa ai un loc de munca.

O alta varianta care iti ramane este aceea de a cauta o casa de amanet, pentru ca in mod evident ai cateva bijuterii sau obiecte valoroase din aur, pe care poti sa le amanetezi in siguranta si astfel sa obtii suma de bani de care ai nevoie, iar mai apoi, in ziua in care ai luat salariul, vii si iti achiti datoria. In acest fel nu vei mai avea obligatii fata de nimeni.

Deci, inainte de a intra intr-o casa de amanet aur, trebuie sa te informezi cat mai corect, in toate privintele, deoarece o bijuterie nu are doar valoare materiala, ci are si o valoare spirituala, astfel ca atunci cand iti lasi bijuteria in grija cuiva, trebuie sa stii ca acea persoana este de incredere si ca iti pastreaza bunurile in siguranta, si in mod cert, la o casa de amanet, bijuteriile sunt in siguranta.

Indiferent ca vorbim despre o verigheta, un inel, o bratara, un lantisor  sau orice alta bijuterie, atunci cand ne amanetam bijuteriile vrem ca ele sa fie in siguranta pana in momentul in care vom achita datoria si le vom ridica.

Atunci cand alegi sa faci acest pas, trebuie ca societatea sa fie recunoscuta, sa aiba o oarecare vechime pe piata, si sa fie destul de cunoscuta. O casa de amanet serioasa, are contract cu o firma specializata de paza, iar daca la casa de amanet nu este prezent un agent de paza, cel putin pe fereastra sau pe usa casei de amanet, se gaseste lipit un sticker care ne informeaza ca respectiva societate este pazita de catre o firma de paza.

Deasemenea o casa de amanet trebuie sa aiba geamuri blindate si camere video, pentru ca au fost o multime de cazuri in care hotii au furat sau au incercat sa fure bijuteriile si banii din firma.

Trebuie sa stii faptul ca persoana angajata la casa de amanet, trebuie sa iti verifice si sa iti evalueze gratuit bijuteriile, si sa iti explice amanuntit toate detaliile si conditiile contractului de amanet.

O astfel de casa de amanet, trebuie sa aiba un cantar electronic omologat, iar afisajul este neaparat sa poata fi vazut si de catre client.

Mai trebuie sa stii faptul ca o firma serioasa din acest domeniu isi va lua dobanda de fiecare data la incheierea contractului, atunci cand tu iti vei achita datoria si iti vei recupera bijuteriile.

Mai trebuie specificat faptul ca in momentul in care se incheie contractul de amanet, un exemplar va ramane la tine iar unul la societatea respectiva.

0 Shares
You May Also Like