Cine are nevoie de o masina inchiriata in Cluj Napoca?

0 Shares
0
0
0

Foarte multe persoane sunt de parere ca Transilvania este cea mai frumoasa regiune a Romaniei, iar orasul Cluj Napoca, din inima Transilvaniei, care este considerat capitala acestei regiuni, este al doilea oras ca marime al tarii, si unul dintre cele mai frumoase orase din tara.

In fiecare an, in Cluj Napoca sosesc zeci de mii de turisti, iar acest lucru nu ar trebui sa ne surprinda in conditiile in care Clujul este un oras foarte dezvoltat in comparatie cu alte mari orase ale tarii.

De exemplu, in luna august, cand are loc festivalul Untold, sosesc in Cluj Napoca, cateva mii bune de turisti straini, doar pentru a lua parte la marele eveniment. In acea perioada, locurile de cazare se gasesc cu greu in oras, firmele de inchirieri auto Cluj nu mai au masini disponibile pentru ca au fost rezervate cu mult timp inainte (online), iar atmosfera din oras este una de vis.

Spre firmele de inchirieri auto insa nu isi indreapta atentia doar turistii care sosesc la Cluj pentru a lua parte la renumitul festival Untold. Exista si clujeni care au nevoie de o masina inchiriata, atunci cand au masinile in service.

Oamenii de afaceri, care viziteaza cel mai important oras din Transilvania, au de-asemenea nevoie de o masina atunci cand trebuie sa participe la intalniri de afaceri, sau cand trebuie sa iasa la cina la unul din localurile luxoase ale Clujului.

Fireste, aceasta categorie de persoane vor cauta masini de lux de inchiriat, si cu siguranta vor gasi, pentru ca firmele de inchirieri auto Cluj, dispun atat de masini economice de inchiriat, cat si de limuzine si masini de lux de inchiriat.

De-asemenea, turistii care sosesc in capitala Ardealului pentru a vizita cele mai importante orase din Cluj, opteaza pentru serviciile rent a car Cluj. Si pentru ca orasul are atat de multe obiective turistice de aratat, este firesc ca turistii sa aiba nevoie de o masina inchiriata, pentru a a reusi sa vada tot ceea ce are mai frumos Clujul de aratat. Iata cateva exemple:

Calatorie inapoi in timp

O vizita la Muzeul Etnografic National Romulus Vuia in aer liber este cu siguranta unul dintre lucrurile de top din Cluj-Napoca. Casele si instalatiile traditionale pe care oamenii le-au folosit in trecut, vor duce turistii intr-o calatorie culturala interesanta si interactiva. Aici se vor putea vedea metodele care au fost utilizate pentru prelucrarea lemnului, macinarea boabelor, modelarea lutului, cum a fost obtinut aurul si multe alte activitati trecute.

Relaxati-va in Piata Muzeului

Reteaua densa de strazi mici din aceasta zona o face un loc minunat pentru plimbarea in zona istorica a municipiului Cluj-Napoca. Monumente vechi importante pe care turistii le pot vedea sunt casa lui Matiei Corvin, biserica franciscana din secolul al XIII-lea, Palatul Mikes si Obeliscul din 1817.

Cei care aleg sa se relaxeze in acest loc minunat din Cluj, pot lasa masina in parcare, dupa care pot incepe plimbarea in Piata Muzeului. Cu siguranta fotografiile efectuate in acest loc minunat, vor arata fabulos.

Parcul Central

Acum mai bine de 190 de ani, parcul principal al Clujului a fost unul dintre primele spatii publice de recreere din Europa de Est. Parcul Central este un monument istoric oficial si este delimitat de elegantul stadion Cluj Arena la est, si de raul Somesul Mic la nord.

Chiar si in zilele de inghet in timpul iernii, turistii pot vizita acest parc din oras, pentru a merge pe aleile gratioase, infrumusetate cu o fantana magnifica din marmura, sau pentru a admira uimitoarea cladire a cazinoului.

Dar, desigur, vara este anotimpul in care parcul este luat cu asalt de localnici sau turisti, cand se poate lua masa pe terasa de la pavilionul insulei si se poate inchiria o barca cu pedale sau o barca.

Catedrala Mitropolitana Ortodoxa

Construita in zece ani pana in 1933, Catedrala Ortodoxa din Cluj-Napoca este o reprezentare a renasterii stilului brancovenesc, care a aparut pentru prima data la sfarsitul secolului al XVII-lea si a amestecat arhitectura bizantina si renascentista.

Parcul etnografic Romulus Vuia

La marginea vestica se afla un muzeu in aer liber pentru o perspectiva profunda asupra vietii rurale din Transilvania. Infiintat pe o colina in 1929, parcul are 200 de cladiri istorice, care au fost aduse aici in bucati si reconstruite.

Casele si atelierele au fost provenite din toata Transilvania si din Romania Centrala, din Muntii Apuseni din Carpatii Occidentali pana la Tinutul Székely din Carpatii Orientali.

Asadar, Clujul este un oras fabulos, care are multe locuri pe care turistii trebuie neaparat sa le vada. Pentru a fi posibil acest lucru, trebuie sa inchirieze masini de la firmele de inchirieri auto. In caz contrar, le va fi extrem de dificil sa ajunga la mai mult de un obiectiv turistic pe zi.

Cu o masina inchiriata avuta la dispozitie de catre turisti, acestia pot vizita mai multe obiective turistice, si se pot bucura de plimbari confortabile in oras.

0 Shares
You May Also Like