Cine este mai bun pentru Bitcoin: DeSantis sau Kennedy Jr?

0 Shares
0
0
0

În cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2024, doi candidați s-au afirmat ca susținători principali ai criptomonedelor: guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, și Robert F. Kennedy Jr. Dar doar unul dintre ei poate deveni primul președinte Bitcoin al SUA.

Acești competitori au adus Bitcoin-ul în centrul atenției politice, transformându-l într-un subiect de dezbatere națională. Dar care dintre ei va servi mai bine comunitatea cripto?

DeSantis: Un susținător ferm al Bitcoin-ului

Guvernatorul Ron DeSantis a devenit un susținător puternic al Bitcoin-ului și un critic al Monedelor Digitale Emise de Bănci Centrale (CBDC-uri). Opiniile sale reflectă principiul de bază al Bitcoin-ului referitor la descentralizare, în contrast puternic cu centralizarea prezentă în CBDC-uri.

DeSantis a promovat constant politici prietenoase cu Bitcoin-ul în Florida. În mai 2021, el a semnat o lege care definește moneda virtuală și a clarificat faptul că indivizii pot tranzacționa criptomonede fără licență.

Angajamentul său față de o Floridă prietenoasă cu criptomonedele se extinde și la propunerea bugetară pentru anul 2022, care a inclus finanțare pentru tehnologia blockchain destinată agențiilor statului.

Criptomoneda pare să fie un pilon cheie al platformei lui DeSantis. El susține importanța rețelelor de criptomonede descentralizate precum Bitcoin, argumentând împotriva controlului pe care un CBDC l-ar oferi guvernelor federale.

Candidatura lui DeSantis oferă o viziune asupra unui guvern care îmbrățișează criptomoneda și valorile sale intrinseci de descentralizare și autocontrol.

Kennedy Jr: Un susținător deschis al criptomonedelor

În tabăra democrată, Robert F. Kennedy Jr., chiar dacă este considerat un candidat cu șanse reduse, s-a afirmat și el ca un susținător vocal al Bitcoin-ului. El urmează să-și facă prima apariție oficială ca și candidat prezidențial la evenimentul anual Bitcoin Miami, semnificând alinierea sa cu comunitatea cripto.

Kennedy Jr. a apărat industria cripto împotriva percepției de amenințare venită din partea Casei Albe și a crizei bancare. Poziția sa se aliniază cu lupta comunității cripto împotriva reglementărilor și controlului exercitat de instituții puternice.

În ciuda sprijinului său vocal, unii avertizează că reputația sa controversată ar putea afecta în mod potențial imaginea comunității cripto.

Cu toate acestea, pledoaria lui Kennedy Jr. pentru Bitcoin este clară. Poziția sa ilustrează importanța tot mai mare a criptomonedelor în sfera politică și necesitatea aliaților politici pentru a apăra industria împotriva amenințărilor reglementare.

“Criptomonedele, conduse de Bitcoin, împreună cu alte tehnologii crypto, reprezintă un motor major de inovație. Este o greșeală ca guvernul SUA să încetinească industria și să încurajeze inovația în altă parte. Propunerea lui Biden de a impune o taxă de 30% asupra mineritului criptomonedelor este o idee proastă.” a scris Kennedy Jr pe Twitter.

Cu toate acestea, comunitatea cripto este încă precaută în privința acceptării lui în totalitate ca reprezentant.

lista candidati la prezidentiale USA 2024

Un președinte Bitcoin: DeSantis vs. Kennedy Jr.

Cursa prezidențială din 2024 aduce în prim plan doi candidați cu poziții distincte în sprijinul Bitcoin-ului. În ciuda diferențelor politice, atât DeSantis, cât și Kennedy Jr. apreciază potențialul acestei monede descentralizate.

Platformele lor politice reflectă impactul tot mai mare al Bitcoin-ului asupra dezbaterilor naționale și asupra viitorului peisajului financiar.

Politica puternică pro-Bitcoin a guvernatorului DeSantis și opoziția sa față de CBDC-uri îl transformă într-unul dintre principalii candidați pentru entuziaștii cripto. Cu toate acestea, pledoaria lui Robert F. Kennedy Jr. pentru cripto nu poate fi ignorată, chiar dacă reputația sa controversată poate lăsa o umbră asupra susținerii sale pentru Bitcoin.

Pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale din 2024, rolul Bitcoin-ului și influența sa asupra platformelor candidaților va deveni, fără îndoială, mai clar.

Prin urmare, comunitatea cripto și restul națiunii vor observa cu interes modul în care pozițiile lor legate de cripto evoluează înainte de alegeri și dacă unul dintre ei va deveni un președinte Bitcoin.

Cine este Ron DeSantis?

Ron DeSantis este un politician american și actualul guvernator al statului Florida. S-a născut pe 14 septembrie 1978 și a intrat în lumea politică în anul 2012, când a fost ales în Congresul SUA, reprezentând al 6-lea district congressional al Floridei.

A devenit guvernator al statului Florida în ianuarie 2019 și a câștigat popularitate datorită pozițiilor sale conservatoare și sprijinului său pentru criptomonede, în special Bitcoin.

Cine este Robert F. Kennedy Jr?

Robert F. Kennedy Jr. este un avocat și activist american, cunoscut mai ales pentru activismul său în domeniul drepturilor civile și al protecției mediului. S-a născut pe 17 ianuarie 1954 într-o celebră familie politică, fiind fiul lui Robert F. Kennedy și nepotul președintelui John F. Kennedy.

Kennedy Jr. a avut o carieră de succes ca avocat specializat în domeniul mediului și al sănătății publice, implicându-se în numeroase cazuri legate de poluare și protecția mediului. El a fost, de asemenea, un susținător vocal al criptomonedelor, inclusiv al Bitcoin-ului, și a avut unele poziții în favoarea reglementărilor mai lejere în această industrie.

0 Shares
You May Also Like