Cine se poate ocupa de administrarea unui bloc?

0 Shares
0
0
0

Administrarea unui bloc, in mod evident este o misiune mult mai complicate decat pare la o prima vedere, pentru ca un bloc trebuie sa fie foarte bine administrate atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere tehnic.

Ei bine, trebuie sa amintim faptul ca in trecut, nu existau prea multe firme, sau mai bine spus, in orasele mici nu exista nici o firma care sa se ocupe de administrarea blocurilor, asa ca se intruneau anumite sedinte intre cei care locuiau la bloc, si se stabilea o persoana care sa se ocupe de administrarea unui bloc.

Aceasta idee cu siguranta nu a fost una foarte buna, pentru ca au fost intalnite situatii in care cei care se ocupau de administrarea blocurilor nici nu aveau pregatire in acest domeniu, si nici nu prea cunosteau legile aflate in vigoare.

Tocmai acesta a fost si unul dintre cele mai importante motive datorita caruia, o multime de blocuri din fiecare oras al tarii au avut o administrare dezastruoasa.

Din fericire insa, odata cu trecerea timpului, pe piata au inceput sa apara o multime de firme, unele fiind foarte cunoscute, altele fiind mai putin cunoscute, care le ofera celor care locuiesc la bloc, servicii de administrare a blocurilor.

Cu siguranta, un administrator bloc care face parte din cadrul unei astfel de companii, se va descurca perfect in administrarea blocurilor, iar atunci cand vorbim despre administrarea unui bloc, ne fererim si la administrarea financiara a acestuia, dar si la administrarea tehnica.

Printre activitatile pe care le desfasoara administratorul imobilului, se numara intocmirea listelor lunare pentru plata intretinerii in conformitate cu legislatia in vigoare, dar si calcularea si incasarea penalizarilor conform legislatiei in vigoare.

Un administrator de bloc, va intocmi in fiecare luna anumite declaratii fiscale, pe care le va depune la Administratia financiara de care apartine Asociatia de proprietari.

O alta activitate care face parte tot din administratia financiara a unui bloc, pe care o are de desfasurat administratorul, este aceea de a plati impozitul si contributiile datorate de Asociatia de Proprietari pentru plata personalului angajat.

De editarea statelor de plata pentru angajatii asociatiei de proprietari, si de plata facturilor emise de catre furnizori, este evident faptul ca tot administratorul blocului se va ocupa.

Ei bine, cam acestea ar fi doar cateva dintre activitatile pe care un administrator de bloc le va avea de facut pentru o buna administrare financiara a blocului.

In cee ace priveste administrarea tehnica a blocului, administratorul va trebui sa verifice annual indexul contoarelor de apartament, dar si calculul consumlui si a costurilor acestuia, ins ava trebui sa se ocupe si de procurarea materialelor in cazul in care se impun anumite reparatii.

Tot in ceea ce priveste administrarea tehnica a unui bloc, includem si activitatile de curatenie din scarile de bloc.

Administratorul trebuie sa angajeze personal care sa se ocupe de stergerea prafului, de spalarea scarilor de bloc si de spalarea balustrade, plus de o multime de alte operatiuni care fac parte din activitatea de curatenie a imobilului.

0 Shares
You May Also Like