Citrice – proprietati si beneficii

0 Shares
0
0
0

Anotimpul rece este in plina forta, temperaturile au scazut considerabil, am trecut la bocanci, geaca groasa, fular si la un consum regulat si constant de citrice. Sau cel putin asa ar trebui sa facem.

Toamna si iarna, citricele devin vedete, brusc toata lumea isi aminteste de ele, si le cumpara in cantitati mari (sau cel putin asa ar trebui sa faca), din motive intemeiate. In Targu Mures gasesti citrice la Selgros, de diferite feluri, lamai, mandarine, portocale etc.

Citricele ofera beneficii considerabile organismului nostru, mai ales in anotimpul rece. Lucrul pe care il sitm cu totii despre citrice este ca aceste fructe contin o cantitate mare de vitamina C, insa pe langa faimoasa vitamina ele mai contin si fibre, minerale, si diferite substante anticancerigene.

E oarecum un paradox consumul de citrice in Romania, sunt fructe exotice, dar se gasesc pe piata pe tot parcursul anului, nu sunt exclusiviste anotimpului rece, insa romanii le prefera in aceasta perioada.

Nutritionistii ne recomanda sa consumam citrice in fiecare zi, indiferent de sezon, datorita proprietatilor lor, pe langa ca ne ajuta sa avem un sistem imunitar puternic, sa scapam de raceli iarna, ele mai pot sa prevnina si sa vindece o mare varietate de boli.

Citricele contin, in diferite cantitati, in functie de tip, vitamina C, vitamina B si AA, saruri minerale precum fosfor, calciu, potasiu, sulf sau oligoelemente, precum cupru sau mangan. Acestea ne pot proteja de multe boli grave.

E important sa stim modul in care regimul nostru ne afecteaza corpul, proprietatile si caracteristicile pe care le au alimentele, legumele si fructele pe care le consumam. Citricele sunt importante pentru noi, insa nu doar pentru vitamina C ce o contin. Este important sa consumam citrice (de diferite tipuri) in fiecare zi.

Selgros Targu Mures
Produse alimentare si nealimentare
Comuna Ernei nr. 591 Târgu Mureș , RO
Tel: 0265 205 000
Fax 0265 205 199

0 Shares
You May Also Like