Criterii de alegere a lichidului pentru țigara electronica

4 Shares
0
0
4

Fumatorii care decid sa treaca la vapat, se lovesc de cateva probleme. Cea mai mare este data de alegerea lichidului pe care il vor folosi pentru alimentarea viciului.

Daca in cazul tutunului optiunile sunt destul de restranse, in cazul tigarii electronice, lichidul poate sa vina in sute de forme. Un lichid tigara electronica de buna calitate trebuie sa respecte o serie de criterii, unele subiective, altele obiective.

Ce trebuie sa aiba in vedere un vaper care achizitioneaza lichid?

Cantitatea de nicotina din lichid. Este primul criteriu de care trebuie sa se tina cont, in conditiile in care este cea care alimenteaza dependenta. La fel ca si in cazul tigarilor clasice, exista mai multe variante de tarie pentru lichid. Se poate opta pentru lichid strong, normal sau light, in functie de cantitatea de tigari intrate in rutina zilnica.

De regula, incepatorii trebuie sa mizeze pentru o cantitate de nicotina destul de mare, de aproximativ 16 mg. In timp, aceasta poate sa scada la 12 sau chiar la 6 mg. Pe piata exista si variante de lichid fara nicotina sau cu o concentratie de 24 de mg.

Compozitia lichidului. Majoritatea lichidelor destinate vapatului sunt produse din propilen glicol si din glicerina vegetala. Ceea ce conteaza foarte mult este raportul dintre cele doua. Majoritatea vaperilor pasionati de ceea ce introduc in plamani considera ca un procentaj bun este de 70-80% propilen glicol si de 20-30 % glicerina vegetala.

Aroma. Un mare plus al tigarilor electronice este dat de aroma. In functie de producator, exista zeci sau chiar sute de arome ce pot fi incercate. Acestea pot fi de tutun clasic sau pot fi foarte deosebite, cum ar fi cea de Red Bull, de bere sau de Pinacolada. Fara doar si poate, alegerea aromei va reprezenta o provocare pentru toti cei care doresc sa renunte la fumat in detrimentul tigarilor electronice.

Producatorul. Lista de producatori este destul de mare si multi dintre ei garanteaza tigari de calitate. In principiu, numele este mai putin important. Ceea ce este important este sa dispuna de toate certificarile de calitate, precum GMP, HACCP, ISO sau SGS. Printre producatorii consacrati se numara Hangsen, Liqua sau Vips. Chiar si producatori de tutun cu renume au ales sa produca tigari electronice, cum ar fi Kent.

4 Shares
You May Also Like