Cu ce dispozitiv se fac stampilele?

0 Shares
0
0
0

Pentru realizarea stampilelor de diverse tipuri, gravura moderna asistata de calculator este cea mai buna solutie.

Mai precis, stampilele se pot realiza cu ajutorul unui gravator laser. Un astfel de dispozitiv este absolut necesar pentru oricine face stampile in ziua de azi. Sa vedem si care sunt motivele.

Cu ajutorul unui gravator laser se pot grava mai multe tipuri de suprafete, inclusiv cauciucul. Stampilele de exemplu se pot grava pe cauciuc in primul rand. In timp ce procedeul clasic folosit pentru a face stampile implica folosirea unor substante chimice, mai nou se foloseste gravarea din diverse motive, cum ar fi reducerea costurilor sau economia de timp.

Cu alte cuvinte, acest tip de gravare este foarte eficient. Procesul efectiv este unul de decupare a materialului folosit.

In productia moderna de stampile, se foloseste  un cauciuc special facut pentru acest scop. Cele mai noi tipuri asigura o gravura de inalta calitate.

Un gravator laser poate fi folosit si la decuparea altor materiale decat cauciucul, cum ar fi placajul ce se foloseste la fabricarea de mobila sau a jucariilor, placi acrilice (folosite pentru ecusoane, etichete industriale sau placi de firma), piele, materiale plastice, sticla si cateva alte materiale.

Un astfel de dispozitiv este usor de folosit, ofera siguranta si rapiditate in utilizare, performante mari in procesul de decupare si asigura un mod de lucru curat, organizat si fara miros.

Unele tipuri de cauciuc pot elibera mirosuri in timpul procesului de gravare, dar gravoarele moderne sunt ventilate asa incat mirosurile respective sa fie eliminate. Oricum, e recomandat sa folosesti acele tipuri de cauciuc care nu produc mirosuri.

Gravatoarele laser cele mai recente au tot felul de functii. Un exemplu de astfel de functie este autofocalizarea zonei care trebuie gravata pentru a evita eventualele erori umane ce ar putea aparea in timpul focalizarii.

Un modul de iluminat scoate in evidenta suprafata de cauciuc ce trebuie decupata. Exista si alte functii care pot face utilizarea acestui aparat mult mai rapida, cum ar fi un mecanism care permite utlilizatorului sa traga cu mana caruciorul dispozitivului

Dispozitivele de tip industrial sunt extrem de utile si pot sa iti eficientizeze afacerea. De aceea este foarte important sa achizitionezi un gravator laser cat mai rapid cand te ocupi cu productia de stampile si alte activitati ce implica folosirea unui astfel de dispozitiv.

0 Shares
You May Also Like