Cu un motor electric monofazat Troian 3Kw nimic nu-ți stă în cale!

0 Shares
0
0
0

Motoarele electrice monofazate de 3 kw au acționări de putere redusă și sunt conectate la o rețea de curent alternativ monofazată. Astfel de motoare electrice sunt utilizate pe scară largă în zona gospodăriei, în ateliere etc.

Pot fi folosite ca set complet pentru mașini de spălat, ventilatoare, scule electrice, bucătărie și electrocasnice. Parametrii caracteristicilor tehnice ale motoarelor electrice asincrone monofazate sunt inferiori celor trifazate.

Este de remarcat faptul că, motoarele electrice trifazate cu aceeași parametri, acestea sunt inferioare în ceea ce privește puterea, eficiența, capacitatea de suprasarcină și turația în gol. Modelul de motor electric monofazat Troian 3Kw este un dispozitiv puternic pentru clasa sa, cu un corp din fontă și bobinaj din cupru.

motor electric monofazat Troian 3Kw

Motor electric monofazat Troian 3Kw – Caracteristici

Dispozitivul funcționează silențios, având un nivel scăzut de vibrații. Sistemul de prindere este cu o talpă cu lungimea de 17 cm și lățimea de 18 cm. Motorul monofazat Troian se alimentează de la o priză de 220 V, are o putere de 3 kw și un număr de 3000 rpm. Motorul monofazat Troian este dotat cu protecție la suprasarcină. De asemenea, motorul electric monofazat de 3 kw nu are un cuplu de pornire.

Statorul are două înfășurări – una de lucru, care creează un câmp magnetic și a doua pornire, care îi permite să obțină cuplul de pornire, fiind utilizată numai în timpul pornirii motorului electric. Un astfel de motor electric are o singură fază de lucru. Un motor cu inducție nu are înfășurare pe rotor și este considerat a fi scurtcircuitat.

Axele ambelor înfășurări ale unui astfel de motor electric sunt decalate unul față de celălalt cu 90 de grade. La începutul pornirii motorului electric asincron monofazat, are loc o deplasare relativă a fazei suplimentare. Această fază este conectată la rețeaua de alimentare de 220 volţi și garantează accelerarea rotorului motorului electric.

Când viteza nominală a rotorului dispozitivului monofazat este atinsă, faza suplimentară este deconectată și motorul electric trece de la modul bifazat la modul monofazat. Este de remarcat faptul că perioada de accelerare a motorului electric nu depășește 3 secunde, ceea ce este tipic pentru un astfel de motor electric.

Motor electric monofazat Troian 3Kw – Pornire

Motorul electric monofazat Troian diferă de motoarele electrice trifazate cu o singură înfășurare conectată la o rețea monofazată și ocupând până la 65% din volumul statorului. Este de remarcat faptul că frecvența modificării fluxului electromagnetic pe înfășurarea de lucru a unităților sincrone, este identică cu rata curentului care trece prin acesta.

Motorul electric monofazat Troian are o pornire cu înfășurare secundară, care este proiectată pentru un cuplu de transmisie și este conectată printr-o rezistență. Dacă este necesară inversarea rotației arborelui motorului electric, se folosește o conexiune inversă, care contribuie la apariția cuplului în sens opus.

Motoarele monofazate asincron, din schema de conectare au condensatoare de pornire, care sunt solicitate la pornirea unui motor electric, pentru apariția unui cuplu inițial și pentru o defazare pe termen scurt a curentului la una dintre înfășurările miezului statorului.

Pentru a crește eficiența unor astfel de unități și a reduce consumul de energie, pentru nevoile casnice sunt utilizate motoare asincrone monofazate cu condensatoare cu două înfășurări. Motorul electric Troian are o eficiență crescută, care poate ajunge la 76%.

De asemenea, are un nivel de zgomot redus, care se realizează datorită utilizării lagărelor de precizie sporită, precum și a unui sistem excelent de ventilație în proiectarea lui.

 

0 Shares
You May Also Like