Cum a ajutat internetul persoanele supraponderale?

0 Shares
0
0
0

Persoanele cu cateva kg in plus, au avut dintotdeauna probleme de adaptare, probleme de sanatate si probleme legate de gasirea hainelor. Pe de o parte pare cat se poate de logic si un prim impuls pe care il au majoritatea celor cu o greutate normala este de a-i indemna pe grasi sa slabeasca.

Lucrurile sunt mult mai complexe de atat, insa. Este greu de gasit o persoana supraponderala care sa nu isi doreasca sa slabeasca, insa pentru a putea obtine ceea ce isi doreste aceasta trebuie sa treaca peste o multime de piedici psihologice.

Cu siguranta, persoanele ce nu se incadreaza in dimensiunile standard vor avea mereu probleme de adaptare, insa una dintre probleme a fost rezolvata odata cu aparitia comertului online.

Cum a ajutat comertul online persoanele supraponderale?

In trecut, majoritatea oamenilor isi cumparau hainele din comunitatea lor, avand o arie de doar cativa km in care mergeau pentru cumparaturi. Erau greu de gasit, asadar, haine xxl, in conditiile in care doar 1% din populatie suferea de problema greutatii.

Pentru comercianti astfel de haine nu erau  profitabile, iar magazinele special dedicate persoanelor XXL isi gaseau loc doar in marile aglomerari urbane, acolo unde numarul potentialilor cumparatori era mai mare.

Odata cu aparitia internetului, magazinele care vand haine marimi foarte mari au putut sa se adreseze unui numar din ce in ce mai mare de oameni si sa stranga comunitati serioase in jurul lor. Astfel, au aparut din ce in ce mai multe, iar cei care au avut dintotdeauna probleme in gasirea hainelor s-au putut bucura de o flexibilitate mult mai mare.

Comertul online ofera o serie de avantaje pentru persoanele supraponderale:

  • Le permite sa isi comande haine din propria casa.
  • Nu le ocupa foarte mult timp. Plimbarile prin malluri pentru haine mari pot sa dureze ore intregi si sa nu se incheie intotdeauna cu succes.
  • Le ofera costuri mai bune. In comunitatile unde nu era concurenta, hainele foarte mari puteau costa extrem de mult. Astazi exista numeroase magazine cu haine marimi mari, asadar preturile pot scadea destul de mult.

Cu siguranta, aceasta nisa, a hainelor XXL, este in continua crestere si vor aparea din ce in ce mai multe magazine. Din pacate, numarul oamenilor cu probleme de greutate este mai mare ca niciodata, insa partea buna este ca au cu ce sa se imbrace. De asemenea, cei care doresc sa slabeasca o pot face mai usor ca niciodata, internetul fiind plin de informatii utile in acest sens.

0 Shares
You May Also Like