Cum alegem binoclul potrivit?

0 Shares
0
0
0

Plecarile in vacante ne motiveaza instinctual sa acumulam cat mai multe informatii si sa ne intoarcem cu cat mai multe suveniruri transpuse in imagini. Fireste, pentru aceasta nu va lipsi din bagajul nostru aparatul foto, fie ca este unul profesional sau semiprofesional, sau, ca surogat de camera foto, un smartphone foarte performant.  Binoclu nikon

La fel de semnificativ este si faptul ca vom avea nevoie de ustensile cat mai evoluate pentru a ne putea intipari in prealabil o imagine clara pe retina ochilor nostri. Un lucru deosebit de util pentru calatorii poate fi un binoclu Nikon. Acesta trebuie ales cu o foarte mare atentie, luand in calcul caracteristicile sale, tocmai pentru a ne bucura ochii cu toate imaginile pe care urmeaza sa le vedem.

In functie de specificul utilizarii, vom putea face o distinctie clara intre tipurile de binocluri pe care le putem alege. Unele dintre cele mai cautate tipuri de binocluri, in speta si binecunoscutul  binoclu nikon action , pot fi gasite in magazinul online Oneshop4u.ro. Aici putem gasi toata gama de astfel de produse, incepand de la cele mai mici modele, cu diametre mici de obiectiv si pana la binocluri cu camp vizual foarte mare si implicit dimensiuni si greutati considerabile.

Inainte de a achizitiona un binoclu, dat fiind specificul optic al produsului, trebuie sa luam in calcul cativa factori, iar unul dintre ei se refera in special la raza campului vizual. Aceasta reprezinta practic suprafata pe care o pot cuprinde lentilele aparatului, de la o anumita distanta. Aici intervine foarte mult si tipul de lentila folosit, mai ales in conditiile in care aceste aparate vin dotate cu doua tipuri de astfel de produse. Lentilele de tip Porro sunt cele care dau binoclului forma de M, iar binoclurile cu prisme Roof, au forma de H. Diferenta dintre cele doua tipuri de lentile consta in marimea si greutatea acestora, dar intr-o mica masura este influentata si perceptia vizuala asupra obiectelor.

Ulterior, in functie de mediul in care intentionam sa le utilizam, trebuie sa ne indreptam atentia catre acele modele de binocluri special create pentru anumite tipuri de climat. Daca vom dori un binoclu destinat vederii de zi, atunci gama Nikon Action ne poate fi de mare ajutor. Lentilele compacte si luminozitatea sunt caracteristicile definitorii in acest caz.

Capacitatea de stabilire a contrastului si claritatea imaginii sunt absolut necesare, la fel de importante precum si capacitatea obiectivului de a focaliza si mari zona in care se afla obiectul tinta. Gamele de binocluri Bushnell sau Militar Tech Tactical pot oferi de asemenea aceleasi abilitati, fiind produse special destinate vederii de zi.

In cazul modului nocturn, ne putem orienta clar catre gama Night Vision de la Yukon. Aceste produse au atat caracteristici speciale in ceea ce priveste vizibilitatea pe timp de noapte, lentilele fiind tratate multistrat antireflex, iar materialele din care sunt confectionate sunt de cea mai buna calitate, indeosebi datorita conditiilor fata de care acestea trebuie sa reziste: vant, ploaie, ger, sau chiar unor conditii defectuoase de depozitare (rucsac, geanta, agatare cu snur la gat). Materialele sunt destinate sa reziste si la socuri mecanice, mai ales din cauza faptului ca, pe timp de noapte, beneficiind de vizibilitatea foarte redusa, se pot intampla si mici incidente.

Clar un binoclu este destinat utilizarii in mediul outdoor. Sunt putine cazuri de folosire a acestor dispozitive in cadrul unor incinte, ele putand fi utilizate doar in sensul unui filaj sau in urmarirea unui vecin cu care, poate, am avea ceva de impartit. Pentru ca am facut si delimitarea spatiala si de mediu, atunci vom putea spune faptul ca binoclurile pot fi destinate utilizarii terestre si navale.

Utilizarea unui binoclu in mediu terestru are la baza un singur cuvant. Vanatoare. Fie ca vorbim despre lupte, razboaie sau despre o simpla iesire in natura cu rucsacul in spate si pusca cu luneta la ochi, toate vizeaza principiul urmaririi si a focusarii obiectivului asupra tintei.

Pentru vanatoare, gama cea mai apreciata de astfel de dispozitive optice vine de la Nikon, aici putand incadra modelele de tip Sportstar sau Action, ale caror capacitati de marire a imaginii si de cuprindere a unui camp vizual cat mai amplu sunt temeinic imbunatatite. Poate cel mai interesant lucru este si faptul ca aceste modele de binocluri sunt adaptate in asa fel incat si purtatorii de ochelari sa le poata utiliza, in ciuda acestui usor dezavantaj vizual.

Lentilele sunt acoperite multistrat, diametrele de obiectiv sunt suficient de mari pentru a putea cuprinde o imagine cat mai clara, si fara indoiala caracteristicile de rezistenta ale materialelor din componenta se ridica la nivelul asteptarilor in ceea ce priveste utilizarea intr-un mediu exterior, indiferent de cat de dificil ar fi acesta.

Nu in ultimul rand, vom trata si modelele de binocluri destinate traficului naval, acestea fiind poate unele dintre cele mai solicitate modele. Ceata, vaporii de apa (care se pot infiltra intre cele doua lentile cauzand o vizibilitate redusa sau o imagine deficitara), ploaia, frigul, sunt factori de care aceste produse ar trebui sa fie ferite.

Din fericire, si aceste echipamente sunt acum imbunatatite cu caracteristici speciale de rezistenta, fiind folosite pentru producerea lor materiale de ultima generatie, care au rolul de a le proteja impotriva oricaror daune mecanice. Din nou, pentru ca apartine unuia dintre cele mai cunoscute branduri, Nikon Marine este unul dintre cele mai apreciate astfel de produse. Imbracamintea din cauciuc ultrarezistent si antiderapant, protectia multistrat a lentilelor si forma foarte lejera fac din acest produs unul dintre cele mai cautate.

Aceasta este poate doar o clasificare succinta si rudimentara a binoclurilor ce pot fi utilizate in anumite situatii. E drept, unele dintre ele sunt adevarate bijuterii, atat datorita caracteristicilor, cat si datorita preturilor. In ciuda lor, un astfel de produs poate fi extrem de folositor. Daca acest lucru va starneste cel putin curiozitatea, site-ul www.oneshop4u.ro va asteapta cu toate modelele de binocluri descrise mai sus, dar si cu detalii tehnice mai clare, astfel incat alegerea unui astfel de produs sa poata fi facuta la un nivel maxim de vizibilitate.

0 Shares
You May Also Like