Cum alegem un monitor potrivit pentru web design?

0 Shares
0
0
0

Domeniul web design-ului a devenit, in ultimii ani, unul dintre cele mai cautate domenii, in special in randul tinerilor. Cei care doresc sa faca web design trebuie sa aiba, in primul rand, talent si mai apoi cunostinte solide de programare si design.

In cele ce urmeaza, vom incerca sa enumeram cateva dintre lucrurile ce trebuie avute in vedere atunci cand dorim sa cumparam un monitor pentru web design sau design in general.

Luati in considerare rezolutia

Rezolutia sau numarul de pixeli pe care un monitor il poate afisa reprezinta un factor extrem de important in procesul de achizitionare a unui monitor. Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat detaliile sunt mai bune. Acest lucru devine din ce in ce mai important pe zi ce trece, astfel ca o multime de utilizatori opteaza pentru achizitionarea dispozitivelor cu display de tip retina.

Unele dintre cele mai populare dispozitive de pe piata dispun astazi de mai multi pixeli decat televizoarele HD. Rezolutia se masoara in pixelii de pe orizontala (latime) si cei de pe veriticala (inaltime). Cea mai populara rezolutie din zilele noastre este 1366 x 768.

Alegeti un panou

Nu toate monitoarele sunt la fel din punctul de vedere al modului in care sunt construite. Cele mai multe tipuri se incadreaza in patru categorii si pot varia drastic in privinta pretului si al performantelor generale.

Panourile nematice rasucite (TN) – acesta reprezinta stilul cel mai comun de monitor si, totodata, cel mai putin costisitor.

Daca nu sunteti foarte siguri de tipul de monitor pe care il aveti, este cel mai probabil sa aveti un astfel de monitor. Monitorul de acest tip este rapid si are o rata de reimprospatare extrem de eficienta, insa, nu este foarte precis atunci cand vine vorba de redarea culorii si poate prezenta unele distorsiuni.

Panourile aliniate pe verticala (VA) – acesta reprezinta unul dintre acele tipuri de monitoare foarte greu de gasit. Se incadreaza undeva la mijloc in privinta pretului si are o redare a culorilor mai buna decat modelele TN.

Panourile In-plane Switching (IPS) – daca culoarea este ceea ce ne intereseaza, atunci acesta este monitorul perfect pentru noi. Precizia este extraordinara din aproape orice unghi, cu toate ca aceste modele au o rata de reimprospatare mai lenta (un motiv de ingrijorare pentru pasionatii de jocuri). Un astfel de monitor reprezinta o optiune destul de costisitoare pentru care destul de multi designeri opteaza.

Panourile Plane-line Switching (PLS) – acest model este foarte asemanator cu monitorul IPS, prezentand mai multe caracterisitici de calibrare. Acesta reprezinta cea mai scumpa optiune disponibila.

Culori si game

Culoarea si corectia culorii reprezinta doua elemente care inseamna foarte mult pentru designeri atunci cand vine vorba de alegerea monitorului corect. Veti dori sa va asigurati de faptul ca monitorul pe care il alegeti prezinta corectie a culorilor si capabilitati de calibrare.

Pentru mai multe detalii cu privire la diferitele servicii de web design, nu ezitati sa aruncati o privire pe Itexclusiv.ro.

0 Shares
You May Also Like