Cum arata un depozit cu marfa?

0 Shares
0
0
0

In mod evident, fiecare persoana a vazut cum arata la exterior un depozit de marfa, insa sunt o multime de persoane care nu au intrat niciodata intr-un astfel de depozit.

Ei bine, cat ce odata ai ajuns intr-un astfel de depozit vei vedea o multime de paleti cu marfa, o multime de lize electrice, vei vedea deasemenea multe motostivuitoare si chiar si rafturi paleti.

Deci, dupa cum spuneam, in momentul in care ai intrat intr-un astfel de depozit, cu siguranta vei vedea o multime de paleti de marfa. Cu siguranta vei vedea in fiecare zona acesti paleti, insa trebuie sa stii ca fiecare depozit, indiferent de ceea ce depoziteaza, are o zona de receptie, si o zona de expeditie, plus o alta zona in care sunt depozitati paletii cu marfa.

In zona de receptie marfa se regasesc toti acei paleti care au ajuns la depozit, iar dupa ce li se face receptia de catre personalul calificat, paletii cu marfa vor fi mutati in depozit, intr-o locatie anume, data de sistem.

O alta zona importanta a unui depozit, in care se gasesc o multime de paleti de marfa, este zona de expeditie, acolo unde la fiecare rampa pentru tir, se regasesc o multime de paleti. Acestia vor fi urcati in tir sau in camion, dupa care vor fi distribuiti diferitelor magazine.

Ei bine, dupa cum bine se poate vedea, un depozit are atat o zona de receptie marfa, cat si o zona de expeditie marfa, insa cu siguranta fiecare depozit are mai multe zone in care este depozitata marfa.

De exemplu, produsele congelate sunt depozitate intr-o incapere congelata, unde temperaturile pot sa depaseasca lejer minus 24 de grade. Restul produselor lactate, sau a fructelor si legumelor, vor fi depozitate in zone unde temperatura nu va fi mai mare de 2-3 grade celsius.

Restul produselor vor fi depozitate in functie de mai multi factori. Sunt depozite care isi aranjeaza marfa in functie de furnizori, in timp ce altii aleg alte criterii de depozitare.

De exemplu sunt depozite care aleg sa isi depoziteze apa si sucurile intr-o parte a depozitului, detergentii in alta parte, mancarea pentru caini si pisici altundeva, si exemplele pot continua la nesfarsit.

Deasemenea in momentul in care vei intra intr-un astfel de depozit, vei vedea o multime de lize electrice, pe care angajatii depozitului le folosesc pentru a transporta paletii cu marfa. In momentul in care un palet cu marfa este complet, el este dus in rampa, iar de acolo va fi incarcat in tir sau in camion pentru a fi distribuit mai departe.

Vei putea sa vezi cand vei intra intr-un astfel de depozit si o multime de motostivuitoare care sunt folosite la ridicarea paletilor cu marfa pe rafturile metalice speciale, sau pentru coborarea acestor paleti cu marfa.

Sunt deasemenea si motostivuitoare care sunt folosite special pentru a incarca tirurile si camioanele cu marfa.

In momentul in care vei intra intr-un astfel de depozit, va trebui insa sa ai mare grija, pentru ca se circula foarte mult.Sunt o multime de angajati care folosesc atat lizele electrice cat si motostivuitoarele.

0 Shares
You May Also Like