Cum facem corect intretinerea laptopului si a bateriei ?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care vreti sa prelungiti durata de functionare a unei baterii laptop descarcata va recomandam sa inchideti toate procesele care nu va folosesc. Mentormarket ne da mai multe sfaturi.

Este important sa tineti laptopul reglat pentru o utilizare  eficienta a puterii. Cateva sarcini de intretinere si actualizari simple nu vor ajuta doar bateria sa dureze mai mult, dar vor avea ca rezultat si un sistem mai rapid.

Pentru inceput, defragmentati in mod regulat unitatea hard disk pentru a face recuperarea datelor mai eficienta. O unitate activa utilizeaza mai multa energie decat una inactiva si defragmentarea unitatii hard disk reduce durata de timp activa necesara pentru a accesa datele. Cu timpul, pe masura ce adaugati si eliminati fisiere din sistem, datele sunt inregistrate in mod accidental pe hard disk, imprastiate in diferite portiuni ale unitatii.

Aceste date dezordonate (sau fragmentate) necesita timp si energie suplimentare pentru a accesa aceste informatii in cursul utilizarii regulate. Defragmentarea unitatii este echivalentul digital al organizarii dulapurilor dvs., facand totul un pic mai curat si mai usor de gasit.

Windows are un instrument automat care defragmenteaza unitatea dvs. printr-un program obisnuit, dar ar trebui sa verificati sau cel putin sa va asigurati ca acest lucru este activat si ca functioneaza corect. In Windows 10, cautati “Defragmentati si optimizati unitatea” pentru a o gasi. Nota: Nu defragmentati o unitate SSD (SSD), deoarece aceasta va reduce durata de viata utila a unitatii.

De asemenea, curatarea si actualizarea sistemului il vor face mai rapid. Practicati o igiena buna a computerului si inlaturati in mod regulat programe nedorite, curatati fisierele de care nu mai aveti nevoie si stergeti orice surplus care a venit cu sistemul dvs.

De asemenea, curatarea dvs. ar trebui sa includa stergerea memoriei cache din browserul Web si stergerea tuturor fisierelor vechi din dosarul descarcarilor. Windows are, de asemenea, instrumente integrate pentru acest lucru (cautati “Disk Cleanup”), sau exista o serie de utilitati gratuite si platite de reglare a sistemului cu capabilitati chiar mai bogate.

O alta optiune este sa eliminati in intregime hard disk-ul si sa faceti upgrade la un SSD. Acestea folosesc memoria flash pentru a stoca date in loc de un disc de rotire, deci nu exista parti in miscare. Acest lucru le face automat mai eficiente din punct de vedere energetic.

In plus fata de imbunatatirea duratei de viata a bateriei laptopului, SSD-urile furnizeaza de asemenea performante si timpi de incarcare mai mari decat omologii lor traditionali si elimina problemele asociate cu fragmentarea.

In cele din urma, adaugati mai multa memorie RAM la sistemul dvs. RAM-ul stocheaza date pentru utilizarea pe termen scurt in module flash, la fel ca un SSD. Cu cat mai multe date pot fi introduse in memoria RAM, cu atat sistemul este mai putin dependent de tragerea datelor din hard disk. Din nou, reducerea activitatii unitatii de hard disk reduce consumul de energie, dar, ca si o actualizare SSD, adaugarea de memorii RAM are si avantaje de performanta pe care le veti observa imediat.

In cele din urma, cel mai simplu mod de a va asigura ca aveti intotdeauna suficienta baterie este de a aduce un plus: fie o baterie de rezerva, fie o baterie externa. Pentru laptop-uri cu baterie detasabila, cea mai simpla optiune este cea de-a doua baterie. Acestea pot fi comandate direct de la producator sau achizitionate de la o companie terta parte.

0 Shares
You May Also Like