Cum sa platesti facturi mai mici la energie?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrei sa platesti facturi mai mici pentru energia consumata in casa ta trebuie sa iei masurile necesare in acest scop, printre ele numarandu-se izolarea termica cu ajutorul unui tip de spuma poliuretanica .

Acest tip de spuma este deosebit de eficient in izolarea termica a locuintei tale si are un pret care o face o solutie aleasa de multi proprietari care vor sa beneficieze de tot confortul in propria casa, tot timpul. In special in timpul iernii, e foarte important sa ai o casa izolata termic, fie cu spuma poliuretanica, fie cu polistiren expandat de grosime cat mai mare.

Economisirea energiei in casa ta depinde insa de mai multi factori. Ai nevoie si de ferestre corespunzatoare care sa nu lase loc frigului sa patrunda in interior, de usi de calitate care sa izoleze foarte bine intrarea si de pereti cat mai eficienti energetic.

In timp, eficienta energetica a casei tale se va reflecta in costul lunar al facturilor la energia consumata de familia ta. Nu vei avea nevoie numai de executarea unor lucrari de izolare termica a casei, ci si de schimbarea stilului de viata al intregii familii. De asemenea, dispozitivele inteligente pot fi si ele foarte utile in efortul de a consuma mai putina energie, acestea ajutand si la mentinerea aceluiasi confort cu care voi sunteti obisnuiti.

Chiar si scaderea caldurii din interior cu un grad Celsius se va reflecta in factura la gazele consumate sau in cea la energia electrica pe care o consumati in locuinta voastra. De asemenea, trebuie sa stii ca o mare parte din costul facut lunar la energia consumata este data de apa calda, aceasta necesitand multa energie.

Din acest motiv, presiunea dusului trebuie si ea reglata astfel incat sa nu fie la valoarea maxima a acesteia.

Exista si dispozitive speciale, unele inteligente, care regleaza temperatura apei de la dus, insa acestea costa destul de mult si trebuie mai intai sa vezi daca se potrivesc sistemului pe care tu il ai in casa ta.

Daca in familie se gateste mult, trebuie sa stii ca un consum destul de mare este facut de cuptorul aragazului sau de cel electric, iar pentru a economisi trebuie sa le folosesti cu rationament si tinand cont de ceea ce trebuie sa gatesti.

Poti gati mai multe tipuri de mancaruri odata si vei face economii destul de mari la factura ta de energie. Dupa ce gatesti, usa cuptorului poate fi lasata deschisa, astfel incat caldura emanata sa incalzeasca intreaga locuinta. Trebuie insa sa ai grija ca aceasta sa nu duca mirosul in intreaga casa deoarece va fi destul de greu sa scapi de el.

In privinta firigiderului tau, e bine de stiut ca el consuma mai multa energie electrica daca este gol. Un frigider plin inseamna si bani economisiti la factura lunara de energie deoarece el nu va porni la fel de des ca atunci cand este gol. Astfel, respectand aceste sfaturi, poti fi sigur ca economisesti destul de multi bani lunar.

0 Shares
You May Also Like