Cum se cumpara si cum se inchiriaza proprietati in Israel?

0 Shares
0
0
0

Casele si apartamentele sunt listate prin ziare, baze de date pe internet si prin agenti imobiliari. Pentru a obtine o idee initiala pentru piata, puteti incepe cautarea online.

Cele mai multe proprietati din Israel sunt vandute prin intermediul agentilor imobiliari. In teorie, puteti chiar achizitiona proprietati in Israel din strainatate. Cu toate acestea, este de la sine inteles ca achizitionarea unei proprietati pe care nu ati vazut-o sau verificata personal nu ar putea fi cea mai inteleapta decizie a vietii voastre.

Daca este posibil, ar trebui sa vizitati Israelul pentru a vedea proprietati potentiale. Ca un prim pas, puteti utiliza bazele de date online pentru a va familiariza cu preturile de pe piata si apoi contactati un agent imobiliar.

Majoritatea agentilor imobiliari din Israel sunt de incredere. Daca nu sunteti sigur de un agent, cereti sa vedeti istoricul profesional si acreditarile. Agentii imobiliari trebuie sa fie atestati de guvernul israelian pentru a-si desfasura activitatea, iar examinarile pentru aceasta licenta sunt riguroase.

Ei bine, in momentul in care veti gasi o proprietate care sa va placa si pe care doriti sa o cumparati, veti trece la nivelul urmator, si anume la procesul de achizitie al proprietatii. Orice achizitie de bunuri in Israel trebuie finalizata de catre avocat. Avocatii se asigura ca toate partile contractului sunt indeplinite si inregistreaza proprietatea in numele cumparatorului.

Atat cumparatorul, cat si vanzatorul trebuie sa aiba un avocat agentul imobiliar va va ajuta sa gasiti unul, si va va indrepta spre un renumit birou avocat Israel. Fiecare avocat va percepe, de obicei, o taxa de 2% din pretul proprietatii clientului respectiv.

Multe proprietati vor fi listate in dolari sau in euro, dar platile pentru proprietati trebuie sa fie facute in sicle. Bancile vor percepe o taxa pentru trimiterea si primirea banilor si vor percepe o taxa pentru conversia valutei in sicle. Asigurati-va ca factorul acesta este inclus in pretul proprietatii.

In momentul semnarii contractului de achizitie se plateste o plata in avans. Suma acestei plati este negociabila, dar este in general de 25% din pretul de achizitie. Cumparatorul plateste in avans vanzatorului inainte de a se deplasa. Ultima plata se efectueaza in momentul ocuparii bunului. Aceasta ultima plata este, in general, de 15% din pretul proprietatii. Dupa ultima plata, titlul de proprietate este oficial transferat noului proprietar. Avocatul cumparatorului se asigura ca titlul de proprietate este inregistrat la autoritatile competente.

Inchirierea proprietatii dvs. in Israel

Orice proprietar de proprietate din Israel isi poate inchiria proprietatea. Trebuie sa aveti chiriasul sa semneze un contract de inchiriere legal. Contractele specifica lucruri precum plata chiriei, intretinerea si platile pentru utilitati. Proprietarii sunt, in general, responsabili pentru taxe majore de intretinere, cum ar fi fixarea instalatiilor sanitare sau a energiei electrice. Chiriasii trebuie sa plateasca pentru daunele pe care le provoaca in apartament, precum si toate utilitatile.

Contractele de inchiriere pot fi descarcate online si adaptate nevoilor dvs. specifice. Este obisnuit ca un avocat sa priveasca contractele de inchiriere.

Agentiile de administrare a proprietatii sunt utile daca nu doriti sa va ocupati de chiriasi. Ei gasesc chiriasi potriviti, colecteaza chiria, asigura utilitatile platite si intretin proprietatea. Taxa administratorului de proprietate poate fi la fel de mult ca 15% din venitul anual de chirie.

0 Shares
You May Also Like