Cum se verifica produsele din piele?

0 Shares
0
0
0

Sunt mai multe materiale sintetice care au o foarte buna calitate si care pot sa inlocuiasca cu succes elementele de piele naturala si au si preturi mult mai accesibile. Probabil ati observat atunci cand cumparati genti piele care este diferenta de pret fata de unele din alte materiale.

Partea proasta este ca uneori materialele sintetice sunt atat de similare cu pielea incat este de asteptat sa apara cineva care sa vrea sa profite de acest lucru si sa vanda produsele cu eticheta de piele naturala.

Fiti rationali in ceea ce priveste preturile pentru produse. In cazul in care vi se pare ca anumite produse sunt mult prea ieftine pentru a putea sa fie din piele naturala puteti sa fiti siguri ca acel produs este un fals.

Cititi etichetele. Uneori din graba ori din nepasare, cei mai multi vanzatori va informeaza gresit in ceea ce priveste materialul din care este facut un produs. Va recomandam sa cititi cu atentie etichetele si sa nu va uitati neaparat la tara unde a fost realizata fabricatia ci la toate specificatiile care au legatura cu tipul de material din care produsul respectiv a fost facut.

O alta idee ar fi sa verificati greutatea. O geanta de piele este mai grea fata de una din materiale sintetice.

Cum se verifica produsele din piele

Produsele confectionate din piele au si un miros specific ce nu are cum sa fie reprodus de catre materialele sintetice. Este important sa fiti familiarizati cu mirosul, cu greutatea si cu aspectul pe care il are pielea inainte de a cumpara un produs.

Produsele de piele naturala sunt mai fine si mai suple la atingere. Pielea artiiciala e mai rigida sau mai elastica decat pielea naturala. In momentul in care se indoaie pielea naturala are riduri fine ce isi revin la intindere.

Verificati si reversul in cazul in care este posibil. Partea interioara a unui produs din piele va fi evident din piele intoarsa. Pielea artificiala are toti porii distribuiti regulat pe intreaga suprafata pe cand cea naturala are porii neregulati.

In cazul in care infigeti usor unghia in pielea naturala va ramane o urma ce dispare. Acest lucru nu se intampla si cu materialele sintetice. Daca zgariati usor pielea naturala veti elimina si particulele fine de pe suprafata. La produsele confectionate din piele artificiala materialul va ramane intact.

Puteti sa faceti si testul cu acul. Pielea naturala este mult mai greu de patruns cu acul decat cea artificiala. Puteti sa faceti si testul superm cu ajutorul brichetei. Este evident ca acest test nu are cum sa fie facut in magazin dar daca vreti sa testati un produs acasa puteti sa alegeti o zona care este mai putin vizibila, sa apropiati flacara de a bricheta de ea si in cazul in care se topeste sau se increteste in mod sigur nu este piele naturala. Acest test insa are toate sansele sa va distruga obiectul pe care il testati si de aceea este mai bine sa le incercati pe toate celelalte si sa trageti concluziile.

Trebuie sa mentionam ca in mod evident produsele din piele naturala au o calitate mult mai buna decat cele din piele artificiala.

0 Shares
You May Also Like