De ce este mai bun un laptop refurbished decat unul nou?

0 Shares
0
0
0

In clipa de fata exista o multime de persoane care considera ca un laptop refurbished este mai bun decat un laptop nou, din diferite motive, iar in cele ce urmeaza vom vedea care sunt si aceste motive.

Un laptop refurbished este acel laptop care din diferite motive a ajuns inapoi pe mana producatorului, a fost reconditionat si scos din nou pe piata.

De cele mai multe ori, laptopurile refurbished sunt acele laptopuri care au fost achizitionate de catre tot felul de companii in leasing. Aceste companii au folosit echipamentele pana la expirarea contractului de leasing, dupa care le-au inlocuit cu alte echipamente noi.

Ei bine, aceste echipamente folosite ajung in posesia producatorilor, unde sunt testate la sange, iar toate componentele care nu functioneaza la capacitate maxima sunt schimbate. Dupa aceea urmeaza instalarea sitemului de operare, apoi o alta testare la sange a echipamentelor, iar apoi reintroducerea lor in circuitul economic.

Dat fiind faptul ca aceste echipamente au fost special construite pentru clasa business, iar apoi reconditionate, este cat se poate de firesc ca ele sa fie mult mai performante decat laptopurile noi care au acelasi pret.

De exemplu, un laptop refurbished de la HP sau Dell care costa in jur de 2000 de lei, este cu mult mai performant decat un laptop nou, scos pe piata de catre un alt producator nu la fel de renumit, la un pret similar.

Exista deasemenea laptopuri resigilate care se gand la preturi mult mai atractive decat cele noi, iar aici putem da un exemplu cat se poate de simplu. In magazine se expun laptopuri, iar utilizatorii incearca sa vada cum le raspund acestea la comenzi.

De multe ori din cauza unei mici neatentii, un echipament se zgarie, sau poate chiar sa fie scapat pe jos. Dat fiind faptul ca echipamentul in aceasta situatie prezinta urme de uzura, el nu mai poate fi vandut ca si fiind laptop nou.

Cu siguranta performantele sale nu sunt afectate de acest lucru, insa pretul da, iar un astfel de laptop de regula costa cu cateva sute de lei mai putin decat un laptop nou nout, care arata perfect.

Referitor la laptopurile refurbished, este important deasemenea de precizat faptul ca pe langa sistemul de operare pe care il au instalat, ele mai vin si cu cele mai importante drivere instalate.

Exista situatii in care oamenii isi cumpara laptopuri refurbished care au deja gata instalat chiar si un program antivirus.

Un alt motiv pentru care lumea isi doreste laptopuri refurbished este reprezentat de faptul ca acestea sunt scoase pe piata de catre producatori renumiti din industrie, iar din acest motiv sansele ca echipamentele sa fie de cea mai buna calitate sunt foarte mari.

Asadar, dupa cum se poate vedea, se pot gasi o multime de motive pentru care sa spunem ca un laptop refurbished este mai bun decat un laptop nou.

Cei care isi doresc un echipament chiar mai ieftin decat unul refurbished, pot opta sa isi indrepte atentia spre categoria laptopurilor second hand, iar de acolo pot isi pot alege un laptop de cea mai noua generatie.

0 Shares
You May Also Like