De ce sa porti bumbac?

0 Shares
0
0
0

Bumbacul este o fibra de arbust cu o carcasa de protectie care inconjoara semintele. Fibra este asemanatoare celulozei. Fibra de bumbac se roteste pentru a crea un fir sau mai multe pentru a face o tesatura sau un material textil respirabil si moale. Imbracamintea din bumbac nu este numai moale, ci si durabila si confortabila. De asemenea, este simplu si usor de intretinut. Din bumbac se pot face inclusiv rochii de seara lungi.

Tesaturile din bumbac erau deja in voga chiar si cu mii de ani in urma. In prezent, acest tip de fibra include o gama larga de imbracaminte, cum ar fi camasi, pulovere, rochii, paltoane, jachete si sosete pentru a numi cateva.

Avantajele hainelor din bumbac

Bumbacul este recunoscut ca tesatura a vietii oamenilor. Se estimeaza ca mai mult de 25 de milioane de tone de baloturi de bumbac sunt produse in fiecare an.

Deoarece este un produs natural, acesta ofera toate motivele pentru care trebuie sa alegeti imbracamintea din bumbac. Iata cateva din aceste motive:

Controlul umiditatii

Este absorbant; prin urmare, bun pentru controlul umiditatii. Acesta absoarbe lichidul din corpul vostru. Acest lucru va ajuta sa eliminati acumularea de umiditate intre hainele pe care le purtati si pielea pentru a va mentine uscati. Potrivit expertilor, bumbacul absoarbe aproximativ o cincime din greutatea sa inainte de a fi considerat umed.

Poate fi folosit oricand

Este vorba despre o textila pentru toate timpurile sau anotimpurile, deoarece imbracamintea din bumbac poate rezista la diferite tipuri de temperatura. Este ideal sa poarte in caldura de vara, dar poate si sa ofere izolare in timpul serilor reci. Acest lucru se datoreaza faptului ca bumbacul capteaza aerul intre fibrele tesaturii. In plus, materialul de bumbac nu se lipeste pe piele; astfel, asigurand izolarea suficienta a corpului.

Hipoalergenic

Bumbacurile sunt hipoalergice. Este cunoscut faptul ca textilele din bumbac nu provoaca sau rar cauzeaza probleme alergice sau reactii. De fapt, majoritatea dermatologilor recomanda purtarea acestui tip de tesatura pentru a preveni alergiile cutanate.

Bumbacul nu irita pielea; astfel, acesta este unul dintre ingredientele obisnuite majore in produsele medicale precum tifon si bandaje. In plus, imbracamintea pentru bebelusi este de obicei facuta din bumbac, deoarece complimenteaza pielea sensibila.

Durabilitate

Tesatura de bumbac este considerata ca fiind una dintre cele mai durabile tipuri. Nu se rupe usor si poate rezista la puterea cea mai mare  a masinii de spalat sau chiar la spalarea frecventa cu mana. Ceea ce face ca bumbacul sa fie ideal este ca nu are miros inerent, astfel incat sa il puteti spala repede.

Nu este nevoie sa-l spalati pentru o perioada lunga de timp, pierzand atat de mult timp, putere si detergenti, desigur. Fibrele de bumbac se lipesc mai mult in comparatie cu fibrele sintetice, deoarece acestea din urma tinde sa se descompuna usor si devin neclare. Cu aceasta, este sigur sa spunem ca achizitionarea de haine pe baza de bumbac este o investitie buna in imbracaminte datorita durabilitatii lor inerente.

Mai putin toxic

Deoarece este o fibra naturala, bumbacul este mai putin toxic in comparatie cu alte fibre sintetice. Fibrele din fibre textile preparate sintetic sunt tratate cu substante chimice. Cele mai multe dintre acestea pot fi absorbite de piele.

0 Shares
You May Also Like