De ce sa schimb televizorul cu un proiector home-theater?

0 Shares
0
0
0

Un raspuns la aceasta intrebare ar fi in primul rand, marimea imaginilor afisate. Un proiector este capabil de a reda imagini de dimensiuni mult mai mari decat diagonala unui televizor obisnuit. Cauti proiector LED? Intra pe Lanterne.ro!

Video proiectoarele reprezinta cea mai buna solutie de vizualizare a diferitelor emisiuni tv, filme, meciuri sau alt continut media. Acestea pot inlocui cu succes televizoarele cu care te-ai obisnuit. Unele dintre cele mai bune proiectoare pentru acasa, cu preturi peste 2500$ sunt urmatoarele:
•    Epson Home Cinema 2040/2045
•    Optoma ML750
•    BenQ HC3050
•    LG PH300.

De ce sa te uiti la filme, la evenimente sportive sau seriale precum Modern Family si Game of Thrones pe un Lcd Tv de 50 de inch? Traieste-ti viata! Cumpara un proiector LED! Bucura-te de diagonale de 100 de inch sau chiar si mai mari.

Iti amintesti acel lcd de 19 inch pe care l-ai inlocuit acum multi ani cu noul tau display de 42inch? De ce sa nu te bucuri de un alt salt spectaculos in dimensiuni?

Din experienta noastra acumulata pe perioada mai multor ani, va putem dezvalui urmatoarele:
•    Un televizor de 32 de inch este suficient pentru baie (sau o incapere de marimea baii)
•    Un televizor de 42 de inch este suficient pentru bucatarie (sau o incapere de aceleasi dimensiuni)
•    Un tv de 60 de inch nu poate fi considerat suficient pentru un living room, dupa standardele din ziua de astazi.
•    Un televizor cu diagonala de 100 sau 120 de inch reprezinta ceea ce vrei cu adevarat, pentru a te bucura la maxim de continutul afisat.

Proiectoarele led pentru acasa au preturi ce pornesc de la 500$ (pentru un proiector entry level de calitate destul de buna) si chiar si asa pot avea o calitate ce poate concura cu un lcd Tv de peste 2000$. Un proiector din aceeasi categorie de pret cu un televizor foarte bun (adica peste 2000$) va fi capabil de afisarea unor imagini cu diagonala mult mai mare, la o calitate excelenta.

Pur si simplu nu-ti vei dori sa te mai desparti de el, iar televizorul ti se va parea mic, din acel moment. LG PH300 din lista prezentata mai sus, este capabil de afisarea unor imagini cu diagonala de 100 de inch, la o luminozitate excelenta (daca lumina este stinsa in camera).

Trebuie sa tineti cont ca exista si proiectoare foarte luminoase (ceva mai scumpe in general) care pot afisa corect imaginile, in culori foarte vii si clare, chiar daca in camera unde se face proiectia, este pornita si o alta sursa de lumina.

Totusi, daca vreti un proiector ceva mai ieftin, este recomandata stingerea oricarei surse de lumina, in camera de proiectie.

Urmand sfaturile noastre, va veti convinge ca investitia intr-un astfel de proiector, merita cu prisosinta, mai ales acum cand providerii de continut media (cablistii), trec din ce in ce mai mult la standardele HD sau full HD.

Pe de alta parte, un proiector foarte bun, de diagonala mare, este mult mai usor de intretinut sau daca vreti, nu necesita mentenanta unui lcd TV cu aceeasi diagonala.

0 Shares
You May Also Like