Este indicat sa mananci dulciuri?

0 Shares
0
0
0

Foarte multe persoane sunt constiente de faptul ca un consum excesiv de dulciuri dauneaza grav sanatatii, insa datorita faptului ca sunt gustoase, multi sunt cei care nu se pot abtine din a manca zi de zi dulciuri.

Mai intai de toate trebuie precizat faptul ca pofta de dulciuri este ceva normal in zilele noastre, insa daca oamenii s-ar multumi cu dulciurile oferite de natura, cu siguranta ar fi mult mai feriti de suferinte.

Atunci cand auzim de faptul ca dulciurile sau mai bine spus consumul excesiv de dulciuri dauneaza grav sanatatii, trebuie precizat ca este vorba despre dulciurile prelucrate care se gasesc pe rafturile magazinelor.

Acestea nu fac altceva decat sa suplineasca si sa intretina in cel mai nesanatos mod o pofta, insa ele provoaca cresterea in greutate si pot sa provoace aparitia diabetului, hipertensiunile sau alte afectiuni.

Ei bine, in aceste conditii cu siguranta iti vei pune intrebarea daca este indicat sa mai mananci dulciuri sau nu, iar raspunsul cu siguranta este ca da, poti sa mananci dulciuri, insa trebuie sa mananci dulciuri naturale.

Atunci cand discutam despre dulciuri naturale, trebuie precizat ca acestea sunt si foarte sanatoase, iar aici putem de exemplu sa amintim mierea de albine si derivatele sale. Mierea de albine este cel mai sanatos aliment dulce, si are in compozitia sa mai bine de 80% glucide (glucoza si fructoza), aminoacizi, proteine, vitamine dar si enzime.

Marmelada fara zahar este un alt produs dulce pe care il poate manca toata lumea care indrageste dulciurile. Aceasta se face in casa si este un dulce sanatos. Marmelada ajuta la buna functionare a glandei tiroide, si este indicata pentru ca ajuta la detoxifierea organismului.

Fructele uscate pot sa reprezinte si ele o buna solutie pentru toti cei care nu se pot abtine din a manca dulciuri. Aceste fructe uscate sunt recomandate si datorita faptului ca au un efect miraculos cardiovascular, iar mai mult decat atat, fructele uscate echilibreaza tranzitul intestinal.

Halvaua poate reprezenta deasemenea o solutie pentru toate persoanele care adora sa manance dulciuri. Despre halva trebuie precizat ca este un produs sanatos si gustos, mai ales daca nu contine zahar sau alt indulcitor ci miere.

Halvaua este recomandata chiar si de catre medici pentru ca ele ajuta foarte mult la intarirea sistemului circulator. Plus de asta, halvaua regleaza si sistemul digestiv.

Cei carora le plac dulciurile si nu se pot abtine din a manca dulciuri, pot opta si pentru caramele vegane cu diferite arome. Ciocolata care are in compozitia sa peste 60% cacao, poate fi deasemenea ideala pentru toti cei care mananca multe dulciuri.

Exista chiar si biscuiti fara zahar sau napolitane fara zahar care pot sa fie consumate de catre persoanele care nu se pot abtine din a manca dulciuri.

Persoanele care sunt amatoare de dulciuri, pot sa isi indrepte atentia chiar si spre fructe, care nu doar ca sunt sanatoase dar sunt si foarte gustoase.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante solutii pe care le pot avea toti cei care isi doresc sa manance ceva dulce.

0 Shares
You May Also Like