Ghid introductiv în acoperișuri și izolații

0 Shares
0
0
0

Rezistența unei construcții, evitarea riscului de infiltrații și eficiența energetică sunt influențate în mod esențial de calitatea izolației și acoperișului folosit. Acesta este și unul dintre motivele pentru care alegerea unei soluții de izolare și a unui proiect de acoperiș cu materiale cât mai adecvate și de calitate îți pot proteja casa și bugetul pe termen lung.

În cazul în care vrei să realizezi o construcție nouă sau dacă ai de renovat o construcție mai veche, trebuie să știi o serie de detalii, pe care să le ceri proiectantului și executantului și pe care le găsești în acest ghid introductiv în acoperișuri și izolații.

 

Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când ai de realizat acoperișuri și izolații:

 

 

1. Materiale de constructii disponibile pe piață

Chiar dacă, datorită costurilor generale destul de ridicate, uneori prețul cel mai mic la materiale și manopera cea mai ieftină pot să fie tentante, este bine să te gândești de două ori la alegerea pe care o ai de făcut. Un cost inițial mai mic se poate transpune în multe alte costuri ulterioare cu reparații și poate chiar un cost și mai mare cu refacerea completă, pentru a obține în sfârșit calitatea necesară.

 

 

2. O firmă specializată în  realizarea de acoperișuri și izolații

Aparent lucrurile pot fi simple, însă, de multe ori, particularitățile construcției, condițiile climatice și alte probleme existente, necesită o expertiză mai atentă și un proiect personalizat. Aceste exigențe pot fi obținute doar dacă apelezi la o firmă specializată în proiectarea și execuția de lucrări de izolație și realizare acoperișuri.

 

 

3. Fii atent la modul de execuție și finalizare a proiectului

Un proiect bun pus în aplicare de muncitori necalificați și neexperimentați pot compromite întreaga construcție. Orice eroare sau viciu de execuție pot schimba rezultatul final. De aceea, este foarte important să alegi cu atenție echipa de execuție și să ai supraveghere la tot ceea ce se întâmplă în faza de realizare, pentru a fi sigur că toate etapele implicat sunt efectuate conform planului și standardelor angajate.

 

 

4. Garanția oferită

O firmă serioasă va oferi întotdeauna garanție atât pentru materialele furnizate, cât și pentru punerea în operă a unei lucrări de izolație, hidroizolație sau execuție acoperiș. Faptul de a oferi o astfel de asigurare este o dovadă a corectitudinii și profesionalismului.

 

 

5.  Prețul lucrărilor realizate

Pentru rezultate de calitate este bine ca tot ceea ce folosești să fie de calitate, materialele, proiectul și manopera. Orice încercare de a face economii, se poate obține adesea cu un rabat de la calitate. Tocmai de aceea, cea mai bună recomandare este să optezi pentru materiale și soluții cu caracteristici și costuri corecte.

 

În concluzie dacă vrei să ai o casă sigură, confortabilă și bine izolată optează pentru o izolație și un acoperiș de calitate. Nu alege cele mai ieftine soluții, pentru că acestea pot să te coste în timp mai mult decât prețul celor mai performante sisteme. Firmele specializate pot fi mai scumpe, dar pot oferi atât garanția experiențe, cât și pe cea a durabilității dorite.

 

 

0 Shares
You May Also Like