Importanta recuperarii datelor pierdute a unei firme prin externalizarea IT

0 Shares
0
0
0

Orice firma isi doreste un parcurs simplu si fara incidente. Traim intr-o era in care datele sunt de cele mai multe ori stocate electronic si nevoia de a le pastra intacte apare adeseori.

Cand apar incidente problema sta in recuperarea datelor importante ale firmei si se cauta solutii pentru a rezolva situatia cat mai bine si in siguranta.

Una dintre variantele care asigura pastrarea in siguranta si recuperarea datelor din sisteme este utilizarea serviciilor de externalizare IT. Iata importanta pe care o are achizitionarea unui astfel de serviciu pentru firma:

  1. Datele sunt protejate

Primul avantaj al angajarii unei firme care sa se ocupe de datele importante ale afacerii, este insasi protejarea lor. Sistemele utilizate de firmele ce se ocupa de externalizarea IT sunt performante si oamenii care lucreaza acolo au grija ca datele sa fie in siguranta in permanenta.

  1. Exista verificari permanente

Periodic vor exista analizele sistemelor electronice. Vor fi verificate permanent licentele, echipamentele tehnice implicate in proces, programele care au fost instalate, pentru ca firma sa fie cat se poate de in siguranta pe tot parcursul anului.

Astfel se elimina pe cat posibil eventualele probleme ce pot sa apara care ar putea sa duca la defectarea echipamentelor sau la dezinstalari.

Datele sunt protejate si sunt in siguranta mult mai mare atunci cand exista o verificare specializata asupra intregului proces. Firma de externalizare IT va face aceasta investigare a sistemului, iar apoi va da un raport celor ce se ocupa de acest lucru.

  1. Recuperarea datelor din sistemele defecte

Desi echipa care se ocupa de externalizarea IT face tot posibilul pentru a preveni situatiile neplacute, exista situatii in care echipamentele se defecteaza. Acest lucru este normal atunci cand se lucreaza cu echipamente tehnice sau electronice.

Este un proces normal, care nu are cum sa fie evitat in totalitate. Desi sunt importante metodele anterioare de protectie, uneori sunt in prim plan si metodele de recuperare a informatiilor vitale ale firmei.

Sunt anumite date care vor sa fie luate inapoi de pe echipamentele stricate, iar specialistii se pot ocupa de aceste situatii, fiind in masura sa recupereze datele cerute de catre firma. Avantajele recuperarii informatiilor de catre o firma specializata pe servicii IT si externalizarea serviciilor IT sunt:

  • Linistea celor ce isi primesc inapoi datele
  • Faptul ca o singura firma isi focuseaza serviciile in aceeasi directie, inseamna ca stie si minusurile ce trebuie sa fie reparate
  • Sunt sugerate si implementate sisteme de protectie ulterioare, dupa ce se constata problema care a dus la stricarea echipamentelor
  • Sunt verificari permanente ale echipamentelor in urma incidentului neplacut
  • Sunt prezentate alternative pentru sustinerea buna a sistemului ca intreg, nu doar punctual. Astfel se poate vedea o evolutie in timp favorabila.

In concluzie, orice recuperare a unor date poate sa fie un moment stresant, insa o externalizare IT poate sa ajute procesul si sa il faca sa fie mai simplu, mai eficient, mai linistitor pentru cei ce detin firma. Bit Consulting ofera astfel de servicii pe piata de IT.

0 Shares
You May Also Like