Informatii utile pentru cei care au smartphone cu Android

0 Shares
0
0
0

Smartphone-urile cu sistem de operare Android au acaparat piata de profil. Ele au reusit sa se impuna in fata celor cu sistem de operare iOS sau Windows Phone datorita mai multor aspecte.

Telefoanele inteligente au avansat enorm in ultimul timp si pot fi reparate atunci cand au probleme, chiar si cele care au nevoie de baterie iPhone originala putand fi reparate cu usurinta, in cazul in care acumulatorul original s-a uzat sau defectat.

Poti folosi telefonul tau Android la capacitate maxima daca stii ce functii are acest program de operare extraordinar. Multi utilizatori nici macar nu le cunosc si nu pot profita din plin de optiunile pe care le ofera un telefon mobil de ultima generatie.

Aplicatiile pentru smartphone-urile cu Android pot fi descarcate de pe platforma Google Play Store, aceasta oferind utilizatorilor atat aplicatii ce trebuie cumparate, cat si foarte multe aplicatii ce pot fi descarcate in mod gratuit.

Google pune la dispozitia pasionatilor de muzica un Widget cu totul special. Acesta se numeste “What’s This Song” si cu ajutorul lui pot fi identificate imediat melodiile al caror autor nu il cunosti. Atunci cand vrei sa cauti ceva pe internet si nu poti folosi ecranul telefonului tau poti apela la functia de cautare vocala a acestuia. Ea poate identifica textul vorbit in mai multe limbi si iti afiseaza imediat rezultatul cautarilor. Aceasta se poate activa in cazul multor telefoane prin rostirea termenului “Google”.

Recunoasterea vocala de catre telefonul tau poate fi configurata si personalizata in functie de preferinta. Aceasta optiune este utila in special in cazurile in care nu poti pronunta foarte bine unii termeni in limba engleza. Astfel, poti face setarile necesare din sectiunile “Settings”, apoi “Language and Input”, urmate de “Speech” si “Personalize Recognition”. In timp, telefonul tau va invata cum sa iti recunoasca vocea si nu trebuie sa te astepti ca el sa faca acest lucru imediat.

Daca cineva te suna si nu poti raspunde imediat la apelul telefonic primit de la acea persoana, poti trimite un mesaj prin care sa ii comunici acest lucru. La multe dispozitive, aceasta functie se activeaza daca butonul prin care raspunzi este indreptat spre partea de sus si nu spre dreapta. Poti crea chiar tu un mesaj personalizat prin care sa il anunti pe celalalt ca nu poti prelua apelul in acel moment.

Daca obisnuiesti sa calatoresti mult ai nevoie, cu siguranta, de o harta care sa te ajute sa te orientezi acolo unde mergi. Google Maps este o aplicatie gratuita special creata pentru telefoanele inteligente cu sistem de operare Android.  Aceasta iti ofera si acces la GPS si te ajuta sa ajungi la destinatie pe cea mai scurta cale posibila.

Cei care petrec mult timp pe internet se confrunta cu problema autonomiei mici a bateriei. Ea poate fi economisita cu ajutorul unor aplicatii special create in acest scop. Battery Saver este una dintre cele mai bune, aplicatia avand numeroase optiuni prin care te ajuta cu adevarat sa prelungesti autonomia bateriei telefonului tau inteligent.

 

0 Shares
You May Also Like