La ce ajuta masajul thailandez?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care ati ales sa optati pentru o schimbare din masajul dvs. traditional suedez, sau sunteti deosebit de rigid sau dureros din cauza exercitiilor fizice sau a artritei, masajul tailandez poate fi doar ceea ce cautati.

Spre deosebire de majoritatea modalitatilor de masaj care folosesc uleiuri de masaj si necesita sa va dezbracati si sa urcati sub o foaie de pe o masa de masaj, masajul thailandez se efectueaza in timp ce sunteti complet imbracat, de obicei pe o suprafata mata captusita pe podea.

In locul miscarilor relaxante de alunecare si framantare caracteristice formelor de masaj mai populare, specialistii in masaj thailandez care isi desfasoara activitatea intr- centru Spa cu concept unic, folosesc tehnici de intindere, tragere si balansare pentru a scapa de tensiune si de a spori flexibilitatea si gama de miscare. Este uneori numit „yoga lenesului”.

Terapeutul care isi desfasoara activitatea la Fivemassage, o oaza de relaxare in Bucuresti, foloseste mainile, genunchii si picioarele pentru a va muta intr-o serie de intinderi asemanatoare yoga si aplica, de asemenea, compresie musculara profunda, mobilizare articulara si acupresiune.

Masajul thailandez oferit de catre cei mai buni terapeuti de la Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti), utilizeaza de asemenea munca energetica, care, conform culturii asiatice antice, trateaza campul energetic subtil din corp. Corecteaza blocajele, deficientele si dezechilibrele in fluxul acestei energii, despre care se crede ca imbunatateste sanatatea clientului.

Masajul thailandez este dureros?

Aplicarea presiunii pentru aderarea fibrelor musculare fragile (cunoscute sub numele de “noduri musculare”) poate rani, dar exista o diferenta intre acel tip de disconfort si durere din cauza presiunii excesive sau necorespunzatoare si a intinderii.

Desi poate fi dificil sa evitati un anumit disconfort atunci cand vizati nodurile musculare, un terapeut de masaj autorizat si calificat ar trebui sa fie capabil sa ajusteze presiunea si miscarile de masaj, astfel incat sa nu aveti dureri.

Masajul thailandez este uneori descris ca fiind dureros, dar un terapeut de masaj autorizat ar trebui sa va foloseasca feedback-ul si sa ajusteze gradul de presiune si intindere.

Beneficiile potentiale ale masajului tailandez

Masajul de toate tipurile este adesea folosit pentru a scapa de stres si pentru a va proteja impotriva problemelor de sanatate legate de stres. De asemenea, se spune ca stimuleaza energia si imbunatateste gama de miscare si flexibilitate.

Se spune ca, in special masajul thailandez este capabil sa trateze sau amelioreaza multe probleme de sanatate diferite. Mai exact, masajul thailandez de care puteti beneficia la Fivemassage, o oaza de relaxare in Bucuresti, poate sa va ofere urmataorele beneficii:

 • Masajul thailandez poate alina durerile de cap care sunt provocate de tensiune;
 • Aceasta tehnica de masaj poate reduce tipurile de dureri de spate (de obicei dureri de spate nespecifice si cronice);
 • Masajul thailandez este capabil sa reduca sau sa elimine durerile si spasticitatea musculara, precum si rigiditatea articulatiei si durerea;
 • Masajul thailandez de-asemenea este ideal pentru ca poate creste flexibilitatea si domeniul de miscare;
 • Stimularea circulatiei si drenajul limfatic reprezinta alte beneficii ale masajului thailandez;
 • Sporirea energiei este un alt mare beneficiu al acestui tip de masaj;
 • Calmarea sistemului nervos este de-asemenea un alt mare beneficiu al masajului thailandez.

Contraindicatii posibile

Un terapeut de masaj autorizat ar trebui sa va intrebe despre istoricul dumneavoastra de sanatate inainte de masaj. Este posibil ca masajul thailandez sa nu fie in siguranta pentru cineva cu afectiuni de sanatate, cum ar fi hernia de disc, osteoporoza, interventii chirurgicale recente sau boli cardiovasculare.

Daca aveti in vedere sa incercati masajul thailandez, este o idee buna sa va consultati cu furnizorul de ingrijire medicala inainte de a primi tratament pentru a discuta daca este potrivit pentru dumneavoastra.

Femeile insarcinate trebuie sa se adreseze mai intai medicului lor inainte de a beneficia de sedinte de masaj thailandez. Daca el sau ea spune ca este in regula, cereti o recomandare pentru un terapeut de masaj autorizat, certificat in masajul sarcinii. Masajul nu trebuie facut pe vanatai, piele inflamata sau slaba, rani neincalzite sau deschise, eruptii cutanate, tumori, hernie abdominala sau fracturi recente.

Ce trebuie sa stiti inainte de a merge la masaj?

De obicei, vi se cere sa aduceti sau sa purtati haine libere si confortabile la masaj. Un masaj tipic thailandez este de 60 minute pana la doua ore. Cateva sfaturi suplimentare:

 • Nu mancati o masa grea inainte de masaj.
 • Daca este prima oara cand mergeti pentru masaj la clinica sau spa, ajungeti cu cel putin 10 minute mai devreme pentru a completa formularele necesare si pentru a va schimba. In caz contrar, ajungeti cu cel putin cinci minute mai devreme, astfel incat sa aveti timp sa va schimbati inainte de a incepe masajul.
 • Asigurati-va ca terapeutul dvs. de masaj are istoricul dvs. complet de sanatate, deoarece persoanele cu anumite afectiuni nu ar trebui sa aiba masaj thailandez.
 • Daca simtiti disconfort in orice moment, anuntati-va terapeutul de masaj.
0 Shares
You May Also Like