Mamaia – cea mai importanta statiune de la Marea Neagra

0 Shares
0
0
0

Odata cu venirea verii, toata lumea are un singur gand: sa ajunga cat mai curand la mare. Acest lucru, insa, nu trebuie facut in graba. Este bine sa vedem care hoteluri Mamaia sunt potrivite pentru buzunarele si nevoile noastre.

Unul dintre cele mai bune hoteluri Mamaia este Hotel Parc Mamaia, despre care puteti afla mai multe detalii pe www.parcmamaia.ro.

De la nord la sud, de la bratul Chilia din Delta Dunarii pana la grantia cu Bulgaria, iata statiunile romanesti de pe coasta Marii Negre: Navodari, Mamaia, Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche. Vom vorbi, in continuare, despre statiunea Mamaia.

Mamaia

Mamaia este una dintre cele mai frunoase si mai mari statiuni de pe litoralul romanesc. Numita sugestiv „perla rivierei romanesti”, Mamaia este cea mai veche statiune de pe litoral (1906). Este situata in partea de nord-est a orasului Constanta.

Mamaia nu are aproape niciun rezident permanent, fiind populata in special in timpul verii. Aceasta are o lungime de 8 kilometri si doar 300 de metri latime, fiind, de fapt, o fasie de nisip intre Marea Neagra si Lacul Siutghiol. Mamaia este extrem de potrivita pentru familiile cu copii.

De asemenea, aceasta statiune este cunocuta pentru cel mai fin nisip si cea mai fluida plaja de-a lungul intregii coaste a marii romanesti. Sezonul de plaja se regaseste la potential maxim in perioda mijlocului lunii mai si sfarsitul lunii septembrie, atunci cand temperaturile medii din timpul zilei sunt cuprinse intre 25 si 30 de grade Celsius. Prin urmare, apa este destul de calda pana tarziu in toamna.

Activitatile de agrement s-au dezvoltat si ele considerabil in ultimii ani. Mamaia este considerata acum cea mai buna destinatie din Romania pentru sporturile nautice, sporturi ce pot fi practicate atat pe mare, cat si pe Lacul Siutghiol.

Facilitatile sunt foarte bune, cele mai multe dintre ele fiind noi sau modernizate recent. Caracteristic acestei statiuni este faptul ca cele mai multe hoteluri (un numar de peste 60 de hoteluri, de la 2 si 3 stele pana la hotelurile exclusiviste de 4 si 5 stele si cluburile private) sunt foarte aproape de plaja.

Este si cazul celui mai vechi hotel din Mamaia, Hotel Parc Mamaia, care se afla la aproximativ 10 metri de plaja. Statiunea Mamaia dispune si de cele mai bune terenuri de tenis.

Ultimele completari recente sunt parcul de distractii Aqua Magic si Telegondola, o cabina pe cablu care te poate duce de la un capat al statiunii la celalalt, oferind o priveliste minunata asupra intregii statiuni, a Marii Negre si a Lacului Siutghiol. Sporturi cum ar fi scufundarile si zborul cu parapanta sunt si ele disponibile.

Se pot face si excursii scurte cu barca pe insula Ovidiu, in mijlocul Lacului Siutghiol, locul unde, se pare, este mormantul poetului roman Ovidius Publius Naso, care si-a petrecut ultimii opt ani din viata in exil in aceasta regiune.

Pentru mai multe detalii cu privire la unul dintre cele mai bune hoteluri Mamaia, nu ezitati sa accesati Parcmamaia.ro.

 

0 Shares
You May Also Like