“Pălărierii“, victime sigure? Cine sunt echipele favorite la retrogradarea din Premier League

0 Shares
0
0
0

Campionatul Angliei este considerat a fi cel mai puternic din lume, în prezent. Toată atenția este, în general, acordată luptei la titlu și duelurilor care decid componența top 4. Asta deoarece o clasare între primele patru echipe le garantează cluburilor calificarea în viitoarea ediție a grupelor UEFA Champions League, acolo unde se află banii și gloria europeană. 

 

Pe de altă parte, fanii înfocați ai campionatului Angliei, dar și pariorii, sunt interesați deseori și de ceea ce se întâmplă în subsolul clasamentului. Evitarea retrogradării din Premier League este, deseori, un obiectiv pentru care cluburile sunt dispuse să facă orice. Și pentru actuala ediție a campionatului din Albiom, premisele sunt să existe dueluri crâncene în partea de jos a ierarhiei.

Cine merge în Championship, în 2024?

 

Sunt trei locuri retrogradabile în fiecare ediție din Premier League, iar experții con sideră că un minim de 40 de puncte este suficient pentru a asigura salvarea unui club de la “transferul“ forțat către Championship, cel de-al doilea eșalon din Anglia. Acest prag psihologic nu este mereu unul garantat. În același timp, există și cazuri în care echipele se salvează deși adună chiar mai puține puncte. 

 

Luton Town – cotele la pariurile pe evenimentele din Premier League o indică pe Luton drept favorită certă la ocuparea unei poziții retrogradabile. “Pălărierii“ sunt cotați cu 1,28 la retrogradare, explicațiile fiind multiple. Lotul lor nu a fost îmbunătățit, iar mulți analiști au considerat o surpriză uriașă însăși promovarea lui Luton pe prima scenă din Anglia. 

 

Totodată, Luton a avut probleme în primele etape, deoarece stadionul său nu a putut găzdui partidele, care au trebuit să fie amânate.

 

Sheffield United FC – echipa care a retrogradat din Premier League în 2021, a revenit pe prima scenă în acest sezon, însă bookmakerii îi dau șanse bune să se întoarcă în eșalonul secund. Cota pentru retrogradarea lui Sheffield United este de 1,44. Sheffield United nu și-a întărit lotul decât într-o proporție foarte mică, astfel că bookmakerii le oferă șanse mici să se mențină în Premier League. 

 

Există chiar teorii conform cărora Sheffield se pregătește deja pentru un viitor sezon de Championship, când va avea acces la renumiții “parachute money“, adică o sumă uriașă pe care federația din Anglia le-o oferă retrogradatelor din Premier League.

 

Everton FC – “caramelele“ sunt printre cele mai importante cluburi din Anglia, raportat la tradiție și palmares, însă ultimii au le-au adus fanilor echipei de pe Merseyside o mulțime de insatisfacții. Everton a evitat, constant, retrogradarea la limită, în ultimele etape, iar în acest sezon are din nou șanse mari să aibă probleme uriașe. 

 

Cota pentru o retrogradare istorică a lui Everton este 2,50. La fel ca în cazul celorlalte echipe, și cota pe retrogradarea lui Everton poate să se modifice pe parcursul sezonului.

 

În concluzie, acestea sunt cele trei favorite la retrogradare, la finalul actualei ediții a Premier League. Alege să pariezi și tu pe evenimentele din campionatul englez și profită de cotele prezentate. Nu uita să îți creezi un buget, în mod responsabil, și să ții cont de el atunci când pariezi!

 

Sursa foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like