Sfaturi pentru imbunatatirea posturii si ergonomiei

0 Shares
0
0
0

De-a lungul timpului, o postura slaba poate fi cauzata de obiceiuri din activitatile cotidiene, cum ar fi sederea pe scaunele de birou, statul la computer, purtarea unei posete pe acelasi umar, conducerea autoturismului, statul in picioare prelungit, iar exemplele pot continua.

Postura slaba poate deveni cu usurinta a doua natura, provocand si agravand episoade de dureri de spate si gat si daunand structurilor coloanei vertebrale. Din fericire, principalii factori care afecteaza postura si ergonomia se afla complet in capacitatea de a fi controlati, si nu sunt dificil de schimbat.

Urmatoarele orientari care vor fi prezentate in randurile care urmeaza ale articolului, sugereaza mai multe moduri de a imbunatati postura si ergonomia, in special pentru persoanele care lucreaza stand pe un scaun directorial SIB 818, pentru cea mai mare parte a zilei.

  1. Identificati semnele de avertizare ale durerilor de spate cauzate de ergonomie slaba si postura

Durerea de spate poate fi rezultatul unei ergonomii si posturi slabe daca durerea de spate este mai grava in anumite momente ale zilei sau saptamanii (cum ar fi dupa o zi lunga de sedere pe un scaun de birou in fata unui computer, dar nu in weekend); durere care incepe in gat si se deplaseaza in jos in partea superioara a spatelui, partea inferioara a spatelui si extremitati; dureri care dispar dupa schimbarea pozitiilor; durere brusca de spate care se confrunta cu un nou loc de munca, un nou scaun de birou sau o masina noua; si / sau dureri de spate care vin si merg de luni intregi.

  1. Mentineti corpul in aliniere in timp ce stati pe un scaun de birou si in timp ce stati in picioare

Cand distribuiti greutatea corporala uniform in fata, in spate si pe laturile picioarelor. In timp ce stati pe un scaun de birou, profitati de caracteristicile scaunului. Asezati-va drept si aliniati urechile, umerii si soldurile intr-o linie verticala. Orice pozitie de sedere prelungita, chiar buna, poate fi obositoare. Deplasarea spre marginea scaunului cu spatele drept poate alterna cu asezarea pe spate pe sprijinul scaunului de birou pentru a usura munca muschilor spatelui.

Unele persoane beneficiaza de o postura echilibrata in mod natural, care se realizeaza prin a sta pe o minge de echilibru; in aceasta pozitie, pelvisul este balansat usor inainte crescand curba lombara, care intoarce in mod natural umerii inapoi (similar cu asezarea pe marginea scaunului de scaun).

De asemenea, fiti constienti si evitati pozitiile dezechilibrate, cum ar fi incrucisarea picioarelor inegale in timp ce stati, aplecati-va intr-o parte, inhamati umerii in fata sau inclinati capul.

  1. Ridicati-va si miscati-va

Pe masura ce muschii se obosesc, incetinirea, slabirea si alte posturi slabe devin mai probabile; acest lucru la randul sau pune o presiune suplimentara pe gat si pe spate. Pentru a mentine o postura relaxata, dar sustinuta, schimbati frecvent pozitiile. O modalitate este sa luati o pauza de la a sta pe un scaun de birou la fiecare jumatate de ora timp de doua minute pentru a va intinde, sta sau a merge.

  1. Evitati supraprotejarea posturii

Amintiti-va ca este important sa mentineti o postura generala relaxata. Evitati restrictionarea miscarilor prin inclestarea muschilor sau adoptarea unei posturi nefiresti si dure. Pentru persoanele care au deja dureri de spate sau de gat, este o tendinta naturala de a limita miscarile pentru a evita provocarea unei dureri crescute.

Cu toate acestea, daca nu exista o fractura sau o alta problema grava, structurile coloanei vertebrale sunt proiectate pentru miscare si orice limitare in miscare pe o perioada lunga de timp creeaza mai multa durere si un ciclu descendent de miscare mai mica si mai multa durere.

0 Shares
You May Also Like