Team-building o activitate pentru angajati mai motivati

0 Shares
0
0
0

Daca ai lucrat intr-o companie mai mare, ai fost probabil, implicat intr-o activitate de team building. Poate ca a fost un weekend la cabana, o dupa-amiaza plina de activitati interesante, sau o zi la o sala de alpinism.

Dar, indiferent ca tu si colegii tai v-ati bucurat de experienta, ce s-a intamplat atunci cand membrii echipei s-au intors la birou? Au revenit la birou cu aceeasi atitudine nepotrivita, si anume de a nu comunica cu colegii si de a nu colabora cu ei.

Ziua de distractie a fost cu siguranta o pauza binemeritata de la activitatile de zi de zi, insa a fost o iesire benefica in ceea ce priveste munca in echipa? A avut efecte benefice asupra modului de lucru de la birou, asupra comunicarii, asupra implicarii in rezolvarea problemelor?

De cele mai multe ori managerii planifica activitati fara sa se gandeasca care sunt cu adevarat obectivele reale ale acestei activitati. Activitatile de team building reprezinta o modalitate eficienta de a ajuta un grup sa isi descopere punctele tari si punctele slabe, sa constientizeze anumite aspecte si sa le imbunatateasca.

Toate aceste schimbari vor avea loc doar daca exercitiile sunt planificate si efectuate in mod strategic. Cu alte cuvinte, trebuie sa existe un scop real in desfasurarea acestor activitati.

De exemplu, acestea ar putea fi: imbunatatirea/rezolvarea anumitor probleme, sporirea creativitatii echipei, dezvoltarea anumitor abilitati, imbunatatirea comunicarii in interiorul echipei, etc. Astfel de obiective ar trebui setate mai degraba decat pentru ca ai simtit ca o iesire ii va motiva pe angajatii tai sa se implice mai mult.

Un team building aduce oamenii impreuna prin incurajarea colaborarii si muncii in echipa. Activitatile distractive ajuta oamenii sa se vada unuii pe altii intr-o lumina diferita si le permite sa se conecteze intr-un cadru diferit.

Unul dintre cele mai puternice motive pentru a organiza un team-building este de a obtine rezultate. Printr-o serie de evenimente planificate impreuna cu echipa, exercitii care sunt distractive si motivationale, membrii echipei vor putea sa descopere noi modalitati de comunicare, de planificare, de rezolvare a problemelor si conflictelor.

Activitatile dintr-un team-building ajuta echipa sa lucreze mai bine, faciliteaza comunicarea pe termen lung cu echipa prin stimularea conexiunilor reale, prin incurajarea discutiilor mai profunde.

0 Shares
You May Also Like