Tipuri de calculatoare care se gasesc pe piata

0 Shares
0
0
0

In ciuda faptului ca nu pare greu sa iti alegi calculatorul pentru acasa, cu siguranta alegerea unui astfel de echipament iti va da mai multe batai de cap decat crezi initial, pentru ca in momentul in care trebuie sa iti alegi calculatorul, trebuie sa tii cont de mai multe detalii.

Suma de bani pe care o ai la dispozitie pentru a cumpara un calculator este fara doar si poate un factor important in alegerea calculatorului. Cu siguranta daca tu iti doresti cel mai performant calculator pentru gamming, insa ai la dispozitie doar 2000 de lei, nu iti vei putea cumpara un calculator pe care sa il folosesti in acest scop.

Trebuie sa iti cunosti foarte bine nevoile, si trebuie sa stii cu exactitate ce sarcini va avea de indeplinit echipamentul, iar astfel iti vei alege un calculator care sa poata sa faca fata fara probleme tuturor cerintelor tale.

Dupa cum am mai spus, daca ai nevoie de un calculator pe care sa il folosesti pentru gamming, atunci mai mult ca sigur iti vei alege un calculator nou, pentru ca doar un astfel de echipament de ultima generatie, poate sa faca fata cu succes cerintelor tale, in aceasta situatie.

Un astfel de echipament il poti cumpara chiar si pentru a lucra de acasa, mai ales in momentul in care lucrezi la tot felul de proiecte importante, iar echipamentul pe care il ai acasa nu mai face fata cerintelor tale.

Daca iti doresti varianta cea mai ieftina, atunci fara doar si poate iti vei indrepta atentia spre calculatoare second hand, pe care poti sa le folosesti fara probleme in scopuri normale.

Pentru a viziona un film sau pentru a asculta muzica preferata, ori pentru a naviga pe internet cateva ore pe zi, un calculator second hand este cea mai buna alegere pentru tine.

Marele avantaj al acestui tip de calculatoare il reprezinta pretul echipamentelor, care in mod evident va fi mai mic decat al celor noi, si chiar si decat al celor refurbished, insa nici performantele pe care le pot avea aceste echipamente nu sunt la fel de mari precum cele ale calculatoarelor care se incadreaza in celelalte doua categorii.

Plus de asta, daca ai de gand sa alegi varianta ieftina si sa iti cumperi un calculator second hand, atunci trebuie sa iti cauti un echipament care sa se afle in perioada de garantie, pentru ca in cazul unei defectiuni, nu va trebui sa platesti costurile reparatiei.

Ultimul tip de calculatoare care se gasesc pe piata, cuprinde echipamentele refurbished, care daca putem spune asa, sunt o solutie de mijloc. Poti sa ai un echipament performant la un pret mic, astfel ca un echipament refurbished este mai ieftin decat unul nou, dar poate avea cel putin aceleasi performante.

La inceput, cand au aparut pe piata aceste calculatoare, majoritatea utilizatorilor le confundau cu cele second hand, iar din acest motiv evitau calculatoarele second hand.

Odata cu trecerea timpului insa, utilizatorii au inteles de fapt ce inseamna un calculator refurbished, iar din acest motiv, se pare ca din ce in ce mai multi utilizatori, atunci cand au nevoie de un calculator, opteaza pentru un astfel de model.

0 Shares
You May Also Like