3 mituri despre schimbarea anvelopelor

0 Shares
0
0
0

Multi soferi aleg sa nu investeasca foarte mult in anvelopele auto si tind sa neglijeze aceste componente, unele dintre cele mai importante atunci cand vine vorba despre functionalitatea optima si siguranta unei masini.

Fie aleg anvelope second, fie achizitioneaza doar doua noi si le muta de pe fata pe spate sau invers, fie le uzeaza in exces, neconstientizand ca se pun foarte mult in pericol. Asa cum le plac multor soferi sau specialisti sa spuna, anvelopele fac legatura dintre masina si asfalt si de aceea trebuie sa acordam o atentie deosebita calitatii acestora.

De-a lungul timpului au aparut diferite „teorii” cu privire la schimbarea lor atunci cand se apropie sezonul rece. Iar daca acum ne aflam in aceeasi perioada de tranzitie a anului, trebuie sa cunoastem trei dintre cele mai cunoscute mituri cu privire la schimbarea anvelopelor:

1. La prima ninsoare. Unii soferi considera ca numai atunci cand incepe sa ninga este necesar sa isi schimbe anvelopele. Specialistii spun ca este total gresit deoarece nu numai precipitatiile cazute pe asfalt sunt cele care te pot pune in pericol. Poleiul poate aparea inaintea unei ninsori.

Insa primul semn dupa care trebuie sa se ghideze soferii este atunci cand temperaturile coboara sub 7 grade. Temperatura scazuta va transforma anvelopele de vara in cauciucuri rigide, fara aderenta si extrem de periculoase.

2. La o anumita data. Alti soferi sunt de parere ca anvelopele de vara se schimba cu cele de iarna la inceputul lunii noiembrie, la mijlocul ei sau chiar la 1 decembrie. Nu trebuie sa asteptam o anumita data pentru a face aceasta modificare deoarece riscam sa fim surprinsi de temperaturi scazute mai repede decat ne asteptam.

3. Anvelopele de pe fata sunt mult mai importante. Foarte multi soferi aleg sa cumpere anvelope noi pentru fata si sa le mute pe spate pe cele uzate. Aceasta reprezinta una dintre cele mai frecvente greseli intalnite in randul soferilor deoarece ei considera ca cele de pe fata au o importanta mai mare.

Acest lucru este total gresit. Pentru o buna functionare este nevoie ca uzura anvelopelor sa fie distribuita in mod egal pe cele patru roti.

0 Shares
You May Also Like