5 exercitii simple pentru a scapa de durerea de spate

0 Shares
0
0
0

Pe masura ce corpul nostru este supus stresului de zi cu zi, spatele incepe sa se resimta, dar exercitiile de intindere pot ajuta la indepartarea durerii. In functie de locul nostru de munca, fie stam jos sau stam in picioare in majoritatea timpului. Postura proasta a coloanei poate produce durere si probleme pe termen lung pentru spatele nostru. Reglandu-ne postura si facand exercitii de intindere putem scapa de dureri.

O alta problema cu care ne confruntam este ca incercam sa compensam lipsa de activitate din timpul saptamanii prin activitati fizice intense in weekend. Exercitiile fizice sunt foarte recomandate si benefice, dar pot cauza probleme daca nu suntem obisnuiti cu ele. Asta iti va face corpul, si mai ales spatele, predispus la accidentari. Exercitiile fizice facute in timpul saptamanii, precum si exercitiile de intindere pot preveni asemenea accidente.

Stresul prin care trece corpul nostru intr-o zi de munca poate fi depasit executand cinci exercitii de intindere pentru 15-20 de minute in fiecare zi. Aceste miscari de indepartare a durerii de spate sunt realizate cu o banda elastica ce poate fi cumparata din orice magazin.

Intinderea zonei lombare:  Stati pe podea cu picoarele apropiate si bine intinse. Puneti banda elastica in jurul picioarelor si tineti-o cu ambele maini. Apoi “urcati” catre picioare, folosind banda pentru a va trage. Continuati pana simtiti toata partea inferioara a corpului in tensiune, de la calcaie, pana la zona lombara a spatelui. Tineti pozitia timp de 8-10 secunde, respirand normal. Repetati de 3 ori.

Intinderea zonei inghinale:  Asezati-va pe podea cu picioarele cat mai departate. Indoiti piciorul stang de la genunchi si asezati-l pe podea. Puneti banda elastica pe piciorul drept si trageti usor cu ambele maini. Ar trebui sa tineti pozitia timp de 8-10 secunde, apoi sa repetati exercitiul de 3 ori. Dupa care, mutati-va la celalalt picior si executati aceeasi miscare de 3 ori.

Intinderea muschilor fesieri si supinatori: Asezati-va pe podea cu fata in sus. Infasurati banda in jurul unuia dintre degetele de la picioare si indreptati piciorul in timp ce tineti banda. Cand piciorul este intins rotiti trunchiul din sold, pana piciorul atince pamantul, in timp ce va tineti spatele cat mai drept. Mentineti pozitia timp de 8-10 secunde si repetati de 3 ori. Schimbati piciorul si repetati de 3 ori.

Intinderea tendonului popliteu: Incepeti in aceeasi pozitie ca mai devreme. De data asta insa, in loc sa va rotiti din sold, stati drept cu piciorul ridicat, apoi apropiati-l usor de cap. Asta va intinde tendonul din spatele genunchiului si va elibera din tensiunea la care e supus spatele.

Intinderea tip “Quad”: Asezati-va cu fata in jos si infasurati banda in jurul degetului mare de la picior, apoi trageti piciorul intins catre cap. Cand simtiti tensiunea in partea anterioara a coapsei mentineti timp de 8 secunde. Apoi schimati la celalalt picior si repetati exercitiul.

Aceaste miscari va vor ajuta sa fiti mai flexibil si puternic si vor face minuni pentru durerile de spate.

0 Shares
You May Also Like