Cum alegi capetele de freza pentru manichiura?

0 Shares
0
0
0

Cum se poate face clasificarea capetelor de freza?  Capetele de freza sau biturile pentru indepartarea materialului sintetic, cum ar fi si aceste capete de freza titan T30, sunt deosebit de eficiente pentru ca usureaza foarte mult munca unei manichiuriste.

Cu siguranta o manichiurista care tocmai ce a absolvit un curs de manichiura si se afla la inceput de drum, nu stie unele detalii importante, deci data te afli in aceasta situatie, cu siguranta ai ajuns in locul potrivit si la momentul potrivit, pentru ca vom discuta despre cum sa alegi capetele de freza pentru manichiura. Acestea sunt informatii care iti vor fi de ajutor.

Inainte de a incepe sa discutam despre clasificarea capetelor de freza pe care le folosesc manichiuristele, si de care vei avea si tu nevoie sa iti desfasori activitatea, este deosebit de important sa stii ca daca vei manui necorespunzator freza, te vei putea rani.

De-asemenea, este necesar sa stii ca in cazul in care matricea unghiei este afectata de manuirea necorespunzatoare a frezei, unghia va creste deformata, iar efectul ei va fi ireversibl.

Clasificarea capetelor de freza in functie de material

Asadar, in functie de material, capetele de freza pentru a indeparta materialul sintetic, sunt confectionate din titan, carbid sau ceramica.

Carbidul este un material de calitate superioara, este un material foarte dur si foarte eficient pentru a pili unghiile tehnice. Aceste capete de freza sunt foarte rezistente in timp.

Lamele sunt dispuse pe suprafata de lucru a capetelor de freza din carbid, pentru taierea in bucatele mici a materialului pilit, insa in acelasi timp lasa o suprafata neteda.

In ceea ce priveste titanul, putem da drept exemplu aceste capete de freza titan T30, care sunt asemanatoare cu cele din carbid. Diferenta este ca dintre capetele de freza din carbid si aceste capete de freza titan T30, acestea din urma sunt mai rezistente si au o durata de viata mai mare.

Nu in ultimul rand, in cadrul clasificarii capetelor de freza exista capete de freza din ceramica. Avantajul major al acestora este acela de a nu se incalzi la fel de repede precum capetele de freza titan T30 sau cele din carbid. Aceste capete din ceramica se deterioreaza insa mult mai repede decat cele din titan T30 sau cele din carbid. De precizat este faptul ca foarte mult este influentata calitatea si rezistenta acestora, de materialul de sterilizare si dezinfectare.

clasificarea capetelor de freza

Clasificarea capetelor de freza in functie de culori

Este important de mentionat aici faptul ca, cu cat capetele de freza sunt mai adanci (mai mari), cu atat au gradul de abrazivitate mai ridicat, prin urmare, cu atat este mai mare capacitatea lor de a indeparta mai mult material.

In ceea ce priveste nivelul de abrazivitate, acesta este sugerat de culoarea pe care o vei vedea imprimata pe tija capetelor de freza.

Culoarea galbena de exemplu reprezinta capetele foarte fine, care de obicei se folosesc pentru slefuirea finala a suprafetei unghiilor tehnice.

Exista capete de freza cu eticheta rosie, care sunt fine, si care se folosesc pentru a indeparta oja semipermanenta de exemplu, sau pentru a indeparta finisarea materialuli de langa cuticule.

Eticheta mov imprimata pe tija capetelor de freza este intalnita destul de rar, si utilizata destul de putin. Aceste capete au o dispune diferita a lamelor, si se incadreaza intre capetele rosii si cele albastre.

Capetele albastre au o duritate medie, si sunt folosite pentru a indeparta gelul sau chiar baza rubbler de catre manichiuristele experimentate.

Capetele verzi de exemplu sunt utilizate pentru a indeparta materiale dure precum acrilul sau gelul.

Nu in ultimul rand, exista capetele de freza cu eticheta neagra, care sunt foarte dure, care se folosesc pentru a indeparta materialul dur, precum acrilul.

Alte clasificari

Se mai clasifica aceste capete de freza si in functie de forma si au forma conica (cu varf rotunit, ascutit, lateral arcuit sau lateral drept), forma cilindrica sau forma sferica.

0 Shares
You May Also Like