5 intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte sa cumperi pompe submersibile!

0 Shares
0
0
0

Alegerea unei pompe submersibile, desi poate parea destul de usoara, ne poate pune deseori in situatia de a nu sti ce sa alegem. Oferta de pe piata de profil este mare, preturile nu sunt tocmai diferite la nivel de furnizori, iar informatiile tehnice ne pot lasa uneori fara grai, mai ales daca nu am interactionat niciodata cu astfel de notiuni. Si atunci cum alegem din multitudinea de pompe submersibile?

Specialistii ne recomanda ca inainte sa achizitionam un produs, sa incercam sa ne raspundem la cateva intrebari, care ar putea schimba complet modul in care privim o pompa submersibila. Aceste intrebari vizeaza tocmai utilizarea pompei submersibile si sunt suficient de usoare incat sa  ne poata oferi cateva raspunsuri cu care mai apoi sa ne inarmam in vederea achizitiei.

Una dintre intrebarile de baza pe care trebuie sa ti le pui este cea legata de tipul apei pe care urmeaza sa o folosesti. Asadar, ce pompa va fi necesara? Voi extrage apa curata, apa murdara sau semi-murdara? Apa va avea particule de nisip?

Care sunt straturile geodezice care definesc terenul in care este efectuat putul sau fantana din care se va face extragerea apei? Apa este statatoare sau vorbim despre surse de apa in miscare?

Desi par a fi lucruri nesemnificative, acestea pot influenta felul in care va da randament pompa submersibila si tocmai de aceea este indicat sa avem o scurta evidenta, pentru a sti care sunt pasii de inceput.

O alta intrebare tine de inaltimea de pompare. In vreme ce in unele locuri panza de apa freatica se poata afla la mare adancime, in acelasi timp se poate ca apa sa fie gasita si mai aproape de suprafata. In fiecare dintre aceste cazuri inaltimea de pompare a pompei trebuie sa fie cunoscuta, bazandu-ne tocmai pe adancimea la care se gaseste apa.

In caz contrar ne putem gasi in situatia de a fi achizitionat o pompa submersibila cu inaltime de pompare prea mica, comparabil cu conditiile pe care le descoperim in teren. Fireste, la fiecare dintre aceste intrebari poti obtine ajutor si din partea unui specialist, astfel incat raspunsurile sa fie cat mai sigure, iar alegerea cat mai corecta.

Care este bugetul alocat pentru intreaga lucrare? Care este bugetul alocat pentru pompa submersibila? Aceste lucruri sunt importante, deoarece o pompa submersibila nu reprezinta un obiect pe care sa il poti inlocui cu usurinta.

O data facuta o alegere este destul de greu sa revii asupra acesteia, iar compromisurile nu fac altceva decat sa iti restranga aria de siguranta in exploatare. Mai apoi, in zadar iti poti dori o pompa submersbila trifazata, spre exemplu, daca bugetul tau este limitat pentru o pompa submersibila obisnuita, de tip casnic.

Este important sa raspunzi la aceste intrebari, astfel incat sa ai o evidenta asupra proiectului pe care il desfasori. In ceea ce priveste alegerea unei pompe submersibile potrivite, ei bine bazandu-te pe aceste raspunsuri, poti merge in magazinele de specialitate, precum www.pompe-submersibile.com.ro pentru a cere parere celor mai buni specialisti in domeniu, care sa te poata ghida spre un anumit produs.

0 Shares
You May Also Like