5 motive pentru a-ti face casa inteligenta

0 Shares
0
0
0

Programarea masinii tale de spalat si telecomanda televizorului tau, asta este automatizarea casei! Si datorita acesteia, iti poti face casa „inteligenta” cu Salus Controls Romania.

Casa inteligenta sau casa conectata, foloseste tehnologia pentru a usura viata locuitorilor sai, respectand in acelasi timp mediul inconjurator. Toata lumea poate, datorita automatizarii casei, sa-si faca casa confortabila si sigura pentru a-si proteja casa de intrusi, copiii lor de accidentele vietii sau chiar pentru a realiza economii semnificative de energie.

O casa conectata

Pentru a fi eficienta, casa inteligenta comunica la fel ca o echipa! Dispozitivele din casa sunt conectate prin retea cu fir sau fara fir, iar totul poate fi controlat dintr-un punct.

Undele radio si infrarosu sunt tehnologii fara fir folosite in automatizarea locuintei.

Cablurile pentru utilizarea retelei electrice existente trebuie instalate de catre o firma specializata care va fi studiat dispunerea acestora.

Prin diverse instrumente (telecomenzi, cutii, smartphone, tableta), semnalele sunt transmise catre diferitele dispozitive, facand mediul rapid si usor de stapanit. Aceste comenzi se pot face in interiorul casei, dar si de la distanta, cu un smartphone de exemplu.

O casa protejata de intrusi

Daca uneori o simpla alarma sonora nu este suficienta pentru a descuraja hotii, exista solutii inteligente, iar automatizarea de securitate a locuintei face posibila stabilirea unui adevarat plan de aparare.

In functie de necesitati (plecare in vacanta, weekend, noapte), anticipati scenarii: spargere, deteriorarea gradinii etc.

Acest lucru iti poate simula prezenta pentru a descuraja intruziunile sau poate declansa monitorizarea de la distanta atunci cand decizi.

Camera detector de prezenta face posibila generarea unei alerte pe un serviciu de securitate sau chiar pe telefonul tau mobil, datorita noilor aplicatii: aceasta este supravegherea video.

O casa cu energie redusa

Tehnologia si comunicarea permit programarea mai multor dispozitive din casa ta:

  • incalzire: incepe cu o ora inainte de sosire si se opreste la plecare;
  • iluminare: temporizator si detector de miscare pentru a nu uita;
  • udare: udarea automata inteligenta este, de asemenea, cea mai eficienta. Programata noaptea, apa nu se evapora, plantele nu sunt parjolite de soare si dormi linistit!

Aceasta programare economiseste energie si, prin urmare, bani.

O casa protejata de accidente casnice

Nimeni nu este ferit de o cadere, o taietura, otravire sau o arsura sau chiar un incendiu. Copiii sunt, din pacate, primele victime ale accidentelor domestice.

Casa inteligenta face posibila limitarea riscurilor prin integrarea:

  • detectoare de fum;
  • detectoare de monoxid de carbon;
  • alarme pentru a te informa daca este necesar (pentru persoane cu mobilitate redusa);
  • detectoare de miscare cu alarma conectate la smartphone-ul celor dragi;
  • camere de supraveghere la distanta (pentru copii si/sau persoane aflate in intretinere).

Echipata cu numerosi senzori si alarme, casa inteligenta poate identifica orice defectiune potential periculoasa.

O casa adaptata vremii

Numerosii senzori ai casei inteligente fac ca aceasta sa se adapteze perfect la vremea aproape autonoma:

Obloanele se deschid dimineata si se inchid noaptea.

Trapa unei verande poate fi inchisa mai mult sau mai putin in functie de temperatura incaperii.

Incalzirea si aerul conditionat se pot adapta la temperatura exterioara pentru a produce un aer ambiental placut in concordanta cu sezonul!

0 Shares
You May Also Like