5 plante aromatice pentru gradina ta perfecta

0 Shares
0
0
0

Plantele aromatice iti aduc o mireasma placuta in gradina si te ajuta sa ai un aspect frumos al spatiului amenajat. Ai multiple beneficii daca alegi sa folosesti plante aromatice si sa le ingrijesti, conform cerintelor lor.

Poti alege plantele preferate de la Verdena.ro si te poti bucura de avantajele de a planta astfel de soiuri in curtea ta. Foloseste plante aromatice si imbogateste diminetile placute de vara sau momentele de relaxare. Iata 5 plante aromatice pe care trebuie sa le plantezi:

  1. Rozmarin Officialis

Aceasta planta aromatica este prezenta in gradina ta din martie pana in octombrie. Ea poate inflori din martie pana in iunie, iar apoi, pana in octombrie, poate sa fie recoltata. Poti sa o plantezi pe terasa sau sa o pui chiar si in ghiveci pentru a orna pervazul ferestrei tle. O sa te bucuri de un miros parfumat si foarte proaspat.

Este o planta care ramane vesnic verde si poate sa fie folosita atat pentru preparatele culinare, cat si pentru scopuri complet medicale. Efectele sale antiinflamatoare si antispastice te ajuta sa ai un corp sanatos. Este recomandat sa ai aceasta planta alaturi de tine pentru momentele in care vrei sa gatesti o mancare delicioasa sau pentru perioadele in care vrei sa admiri frumusetea ei de pe terasa.

  1. Cimbru Lamaios Silver King

Poti descoperi frumusetea plantei numite Cimbru Lamaios Silver King, atunci cand o plantezi in jgheaburi sau pe terasa. Este o planta care infloreste si care te ajuta sa ornezi gradina cu flori roz frumoase, cu parfum delicat. Poti sa te bucuri de aroma de lamaie si sa folosesti Cimbrul pentru diverse tipuri de preparate.

O sa ai parte de florile sale in lunile iunie si iulie si o sa poti sa ingrijesti usor aceasta planta. Ea are nevoie de sol sarac in nutrienti, insa trebuie sa ii alegi o locatie calda si insorita intotdeauna.

  1. Cimbrisor Salbatic

Cimbrisorul Salbatic este foarte frumos si atunci cand nu infloreste, si cand te bucura cu florile sale colorate. El are nevoie de o locatie insorita si poate sa fie plantat chiar si in lanuri, in spatii larg deschise. Este o planta aromata, perena si oricand verde.

Nu trebuie sa ai conditii speciale pentru a ingriji Cimbrisorul Salbatic si te vei bucura daca alegi sa il plantezi la tine in gradina. O sa ai florile sale in lunile iunie si iulie.

  1. Rozmarin Capri

Aceasta planta este una foarte decorativa. Ea te ajuta sa construiesti imaginea dorita in gradina ta. Are frunzele lungi si este medie ca inaltime. Se poate planta la lumina si se ingrijeste usor.

  1. Cimbru Salbatic Red Carpet

Frumusetea acestei plante te poate face sa o alegi intotdeauna pentru gradina ta. Este o specie cu flori frumoase roz inchis pana la rosu. Este decorativa si te ajuta sa infrumusetezi orice spatiu, indiferent de marimea lui.

Alege sa cumperi plante aromatice decorative si perfecte pentru preparatele tale, de la Verdena.ro si sa amenajezi gradina ta cu orice flori, plante sau arbusti doresti.

0 Shares
You May Also Like