6 informatii folositoare despre gazduirea web

0 Shares
0
0
0

Gazduirea web sau Web Hosting este o industrie prea mare ca sa fie explicata in doar cateva randuri. Cert este ca trebuie sa ai un serviciu de gazduire web daca iti doresti ca site-ul tau sa functioneze foarte bine online.

Toate site-urile de succes au si un servciu de gazduire web care le permite functionarea in siguranta. Inainte de a apela la serviciile de gazduire web trebuie sa stii cateva informatii care te vor ajuta sa il alegi pe cel mai bun.

Indiferent de domeniul de activitate, daca este magazin online sau website de prezentare, acesta trebuie sa functioneze in siguranta si in termeni legali pentru a nu infecta cu virusi alte dispozitive ale utilizatorilor.

In ceea ce priveste magazinul online, acesta necesita mai mult spatiu de stocare pentru actiunile vizitatorilor, dar pentru website-ul de prezentare nu este nevoie de atat de mult.

Spatiul de stocare este un aspect esential de care trebuie sa tii cont, precum si optiune la upgrade care iti stau la dispozitie. Daca afacerea ta se extinde, este normal ca spatiul de stocare sa se mareasca si site-ul sa fie actualizat la zi.

6 informatii folositoare despre gazduirea web:

  1. Feedback-ul utilizatorilor. Inainte de a achizitiona un serviciu de gazduire web trebuie sa fii atent la recenziile utilizatorilor. Firma ta are nevoie de un serviciu stabil, a carei mentenante sa fie asigurata in permanenta, si de viteza de conectare benefica. Citeste parerile altor utilizatori despre serviciul de hosting web al unei companii, iar mai apoi ia o decizie.
  2. Legaturile sunt link-uri afiliate. Nu exista vreun stimulent pentru a lista companiile de gazduire web, deoarece fiecare dintre ele se bazeaza pe alte tehnici de marketing, astfel aparitia lor este deseori nula, pe site-urile de comparatie.
  3. Lansarea unei afaceri online este mai complicata decat pare. Chiar daca alegerea unui nume al domeniului este floare la ureche, promovarea si prezentarea afacerii iti va da mari batai de cap. In serviciul de gazduire web este important sa tii cont de configurarea adreselor de e-mail al domeniului tau.
  4. Nu esti singurul ce are o adresa de IP, o vei imparti cu alte site-uri. Bineinteles ca acest lucru nu este obligatoriu si poti opta pentru o adresa care sa fie numai a ta.
  5. Buna functionare a site-ului tau necesita serviciul tehnic disponibil 24/7. Daca un server se blocheaza sau apar erori inexplicabile, doar cei de la mentenanta le pot solutiona, indiferent de ora sau de zi. Echipele responsabile cu asistenta tehnica trebuie sa fie in permanenta disponibile pentru eventualele neplaceri.
  6. Certificatul SSL este obligatoriu. Acest certificat reprezinta mentinerea site-ului tau “SAFE” (sigur) in browserele tuturor. Pentru protectia site-ului tau trebuie sa ai un certificat SSL pe care il poti obtine odata cu serviciul de gazduire web sau il poti cumpara.

Pentru a face cea mai buna alegere pentru site-ul tau trebuie sa tii cont de aceste aspecte, asadar mai intai analizeaza cerintele, nevoile tale precum si ale clientilor. Tot ce trebuie sa stii este ca un site bine facut, genereaza in permanenta clienti noi.

0 Shares
You May Also Like