7 idei de amenajare a unei grădini

0 Shares
0
0
0

Se apropie vara, când inviți mai des prietenii la un grătar în grădină, când vreți să vă delectați cu băuturi savuroase și să petreceți împreună ore întregi, râzând, socializând și bârfind uneori. Dar ți-ai dat seama că grădina ta are nevoie de un refresh, doar că nu ai un plan clar cu ce ai putea face. Lumina parcă este insuficientă, nu îți ajung scaunele, mai ai nevoie de câteva decorațiuni, poate puțin pietriș decorativ în zonele care se pretează etc.

Citește următoarele rânduri și descoperă câteva moduri în care grădina și curtea locuinței tale pot reveni la viață.

Amenajează-ți grădina și relaxează-te împreună cu prietenii tăi într-un colț de rai

 

E timpul să transformi spațiul verde din jurul casei tale într-un colț de rai, unde să te relaxezi și să te bucuri de frumusețea naturii în fiecare zi.

Așa că, așază-te undeva, ia un pix și notează-ți într-o agendă ce poți face pentru a da un refresh grădinii tale, astfel încât să fie nu doar frumos, ci și funcțional.

 

Stabilește viziunea

Primul pas în amenajarea grădinii tale pentru vară este să stabilești cum vrei să arate și să creezi planul de acțiune. Gândește-te la ce îți dorești să realizezi în spațiul tău exterior: o oază de relaxare, un loc pentru petreceri în aer liber sau poate un colț de legume și fructe proaspete?

Poți să-ți imaginezi locul de vis și apoi să-l transpui, întâi pe o foaie, după care, în realitate.

 

Pregătește terenul

După ce ai stabilit direcția, este timpul să te ocupi de pregătirea terenului. Curăță zona de buruieni și alte resturi, aerisește solul și adaugă compost sau îngrășăminte organice pentru a-i oferi plantei tale un start bun.

 

Apă, apă, apă!

Un element esențial al unei grădini frumoase este apa. Asigură-te că ai un sistem eficient de irigații sau că te pregătești să uzi regulat plantele, mai ales în zilele călduroase de vară. Plantele înfrumusețează grădina.

 

Lumină, lumină și iar lumină!

Cu siguranță veți petrece până în noapte, așa că stâlpii sau lămpile cu încărcare solară de pe eiluminat.ro, pot fi o opțiune foarte plăcută de iluminare a grădinii. În plus, atmosfera intimă care se creează este de neegalat.

 

Amenajează un colț de relaxare

În timpul verii, grădina ta poate deveni un spațiu în care să te relaxezi și să te bucuri de momente de odihnă și recreere. Așadar, investește în mobilier de exterior confortabil și durabil, precum scaune și mese din lemn sau rășinoase rezistente la intemperii.

Dacă ai deja aceste piese de mobilier, investește în mai multe scaune de exemplu sau în articole pe care le consideri necesare.

 

Adaugă elemente decorative

O altă idee minunată pentru amenajarea grădinii tale de vară este să adaugi elemente decorative și accente care să-i ofere un aspect personal și plin de farmec. Pitici, flori în ghivece uriașe, căsuțe pentru păsări etc.

 

Legume și plante aromatice

Dacă ești un pasionat de grădinărit sau vrei să-ți îmbogățești dieta cu produse proaspete și naturale, poți să-ți amenajezi o mică grădină de legume și plante aromatice în curte sau pe balcon. Veți beneficia de mirosuri fresh în timp ce vă relaxați cu toții.

 

Bucură-te de frumusețea grădinii tale

Nu uita să-ți faci timp să te bucuri de frumusețea și liniștea grădinii tale de vară. Ia-ți câteva momente în fiecare zi să te relaxezi în aer liber, să te plimbi printre flori sau să te bucuri de o cină în aer liber alături de cei dragi.

În concluzie,

Amenajarea grădinii tale pentru vară poate fi o experiență foarte creativă. Cu puțin efort, vei putea să transformi spațiul verde din jurul casei tale într-un loc de vis, unde să te relaxezi și să te bucuri de frumusețea naturii în fiecare zi. Așadar, pune-ți imaginația la treabă și fă din grădina ta un colț de rai în mijlocul verii!

 

 

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like