7 trucuri care te ajuta sa faci diferenta intre pielea natura si imitatie

0 Shares
0
0
0

Atunci cand iti propui sa achizitionezi o geanta, cu siguranta iei in calcul mai multe aspecte. Sa fie practica, sa fie in trend, sa se potriveasca cu tinutele tale, dar sa fie si de buna calitate.

Si pentru ca nu putem discuta de calitate decat in cazul unei genti din piele naturala , va oferim cateva sfaturi care va vor ajuta sa distingeti pielea naturala de imitatori ieftini.

In ultimii ani, foarte multi comercianti de genti, au gasit o noua denumire pentru produsele din piele artificiala sau sintetica , numind-o piele ecologica. Nu cadeti in plasa – pielea ecologica nu este piele naturala!

1. Verificati etichetele gentii :
Orice producator de genti din piele va dori sa informeze cumparatorul asupra calitatii produsului sau si va indica acest aspect pe eticheta. Daca pe eticheta veti gasi informatii de genul “ aspect natural, material ecologic, piele ecologica“ , mai mult ca sigur, geanta respectiva nu este confectionata din piele naturala.

2. Verificati marginile ( extremitatile ) gentii :
Pielea naturala are un aspect brut, neregulat, ceea ce nu se aplica in cazul gentilor confectionate din piele artificiala. Acestea din urma au aspect asemanator cu plasticul si par finisate pana in cele mai mici detalii.

3. Uitati-va cu atentie la dispunerea porilor :
In cazul gentilor din piele naturala, porii sunt dispusi neuniform, ceea ce nu se aplica la imitatori, care au porii dispusi simetric. Aspectul natural al pielii autentice nu poate fi reprodus de nicio tehnologie de fabricatie. Deci, priviti cu atentie pielea si ,cu siguranta, nu veti putea sa va pacaliti.

4. Intindeti pielea :
Pielea artificiala este mult mai elastica, are un aspect similar spumei sau plasticului, pe cand pielea naturala este mult mai putin flexibila si mult mai moale . Exista, totusi, produse din imitatie de piele foarte bine realizate. Dar combinand toate testele de mai sus, veti putea deosebi cu usurinta pielea naturala de cea artificiala.

5. Testul mirosului :
Cand mirosim pielea naturala, nu trebuie sa simtim miros de adezivi. Mirosul specific al pielii naturale este inconfundabil. Aveti incredere in simturile voastre!

6. Testul salivei :
Desi pare mai putin igienic, acest test este unul dintre cele mai concludente.
Aplicati pe o portiune mica de pe suprafata gentii o picatura de saliva. Pielea naturala are un grad mare de absortie, iar saliva va fi inghitita imediat. In cazul gentilor din imitatori, saliva va ramane mult timp pe suprafata, ea nefiind absorbita, ci se va usca efectiv dupa o perioada, lasand in urma o mica pata .

7. Mici defecte pe suprafata pielii :
Daca observati mici imperfectiuni dispuse pe suprafata pielii, atunci , mai mult ca sigur aveti in fata o geanta din piele naturala, veritabila. Imitatorii de piele au un aspect perfect, lucru imposibil in cazul pielii natural.
In final, credem ca informatiile va vor fi de folos si veti putea fi mult mai sigure in momentul in care doriti sa achizitionati genti din piele sau alte accesorii.

0 Shares
You May Also Like