Alege decoratiunile in functie de anotimp

0 Shares
0
0
0

Chiar daca iti este foarte draga casa in care locuiesti, dupa o vreme parca nu te mai simti la fel de bine in ea, ca atunci cand ai terminat toate renovarile si i-ai dat un aer fresh. La un moment dat, totul pare la fel, mai putin atunci cand se instaleaza dezordinea si haosul.

Cum nu se pune problema sa te muti de cate ori nu iti mai place atmosfera din casa, iti dau cateva idei creative cu ajutorul carora sa iti reimprospatezi casa. Nu este deloc dificil, ai nevoie doar de putina indemanare si cateva accesorii pe care le poti cumpara dintr-un magazin de decoratiuni.

Ca sa iti fie mai usor sa iti transformi casa la inceputul fiecarui sezon iti recomand sa cauti un loc in camara, sau un raft in dulap unde sa iti aranjezi accesoriile. Daca ai destul loc, poti avea chiar patru rafturi, unul pentru fiecare sezon.

Paturile sunt printre cele mai importante, observate si utile obiecte decorative pe care le poti schimba si adapta in functie de sezon. In coltul cu obiectele care reprezinta anotimpul rece vei pune paturile groase, pufoase si colorate, iar in coltul opus, acolo unde isi fac loc obiectele pentru anotimpurile mai calde vei avea paturi mai subtiri, din matase sau bumbac, in culori pastelate.

Urmatoarele cele mai de impact obiecte decorative sunt cu siguranta pernele. Pentru pernele de pe canapea trebuie sa ai mai multe fete de perna, in culori, materiale si imprimeuri diferite pe care sa le poti combina dupa bunul tau plac. In functie de anotimp, de culoarea camerei, de celelalte accesorii prezente in camera, cu ajutorul pernelor decorative poti da tot timpul un aer fresh casei tale.

Vasele din sticla pot deveni foarte simplu decoratiuni care sa ofere un aer proaspat locuintei tale doar prin cativa pasi. Cand ti-ai luat ramas bun de la cel mai rece anotimp al anului, poti sa incepi sa scoti vasele de sticla transparenta din dulapuri si in functie de forma si dimensiunea acestora sa faci un aranjament frumos din flori viu colorate, pietricele sau daca marimea vaselor permite chiar cu cele mai colorate fructe de sezon.

Aceste vase le poti transforma in decoratiuni perfecte si pentru toamna, schimband doar florile colorate si frunctele cu frunze uscate, in culori specifice, plante uscate sau dovlecei ornamentali.

Draperiile sunt de asemenea un accesoriu foarte inspirat, daca stii cum sa le alegi, in asa fel incat in sezonul rece sa ofere un aer vioi camerei tale, iar in sezonul cald sa fie fresh si relaxante. Pentru a rezolva usor acesta situatie exista draperiile cu doua fete, o gaselnita foarte creativa, doar intorcandu-le pe cealalta parte poti sa dai camerei tale un suflu nou. Iti recomand sa alegi una care pe o parte sa fie intr-o culoare deschisa, pastel potrivita pentru anotimpurile calduroase, iar cealalta parte sa fie in culori sau imprimeuri vesele, pentru a da viata camerei in anotimpul rece.

Alege-ti o tema pentru fiecare sezon si decoreaza-ti casa in functie de aceasta. Vara de exemplu, ai de ales dintre o multime de lucruri: fructe, flori, insecte, mare si multe altele, nu trebuie decat sa mergi intr-un magazin cu decoratiuni si sa cauti obiecte care sa te inspire in acest proces.

0 Shares
You May Also Like