Adevaruri despre epilare definitiva

0 Shares
0
0
0

Stiti la ce foloseste un aparat epilare definitiva? Epilarea definitiva este o expresie uzuala folosita de toate femeile care vor acest tratament si care cauta pe internet informatii despre el si intreaba prietene si cunostinte care au urmat tratamentul acesta.

Pentru a lamuri lucrurile ne-am documentat si iata tot ce am aflat de la clinicile romanesti de top care activeaza in domeniul acesta. Epilarea nu este unul si acelasi lucru cu depilarea. Prima dintre ele se refera la parul aflat deasupra si dedesubtul pielii pe cand cea de a doua se refera la parul care exista pe suprafata pielii.

Termenul de epilare definitva e oarecum ambiguu si este mult mai potrivit cel de lunga durata deoarece este inventat si folosit pe scara larga doar de cativa ani incoace. Nimeni nu a stat sa parcurga durata de viata medie pe care o are o persoana pentru a putea declara cu certitudine daca epilarea este chiar definitiva. Epilarea realizata pentru perioadelungi este progresiva deoarece nu se face brusc ci pe parcursul unei saptamani sau pe parcursul unei sedinte.

Epilarea definitiva este realizata prin distrugerea radacinilor pe care le au firele de par care se afla in piele cu ajutorul caldurii si la o temperatura de 70 de grade la care se aduc celulele germinative pe care le au firele de par, in mod selectiv.

Prin procedura aceasta radacinile pe care le au firele de par sunt complet distruse si daca se face un tratament corect nu trebuie sa se mai refaca.

Atunci cand o persoana se naste in pielea copilului exista si un numar de 5 milioane de radacini de fir de par numite foliculi pilosi.

Acestia produc par de tipul velus, numit puf, pana la intrarea in pubertate cand sub influenta unor hormoni sexuali o parte dintre foliculii care produceau parul velus se vor transforma si vor produce parul de tip terminal, adica acele fire groase si care sunt mult mai intens pigmentate.

Saloanele de epilare pentru lunga durata trateaza exact acesti folicului pe care ii au firele terminale si in locul lor apar foliculii de par miniaturizati, acesta fiind de fapt si mecanismul dominant. O foate mica parte dintre ei sunt inlocuiti de ramasite fibrotice. Acest lucru se intampla la 2 ani de la finalizarea tratamentului.

Pentru epiliarea definitiva, utilizand lumina intens pulsata ar trebui sa tinem cont de mai multe caracteristici cum ar fi lungimea de unda, intensitatea, puterea si timpul de actiune, timpul de relaxare, si toate ar trebui sa fie potrivite cu grosimea pe care firul de par o are, pentru ca aceste fire de par pot sa fie mai groase sau mai subtiri.

Conteaza si culoarea pe care o au firele de par, ele putand sa fie mai blonde, mai roscate, brunet sau saten si adancimea la care se gasesc firele de par in derm. De asemenea, conteaza destul de mult si culoarea pielii fiind 6 tipuri de piele de la albul albinos si pana la negru african.

Sedintele de epilare pentru durate lungi sunt programate conform algoritmilor ce respecta si fiziologia cresterii firelor de par.

0 Shares
You May Also Like