Apartament cu o camera sau studio?

0 Shares
0
0
0

Fie ca sunteti in cautarea primului dvs. apartament sau pur si simplu cautati o locuinta noua in Bucuresti, aveti o multime de decizii de luat, inclusiv daca este mai rentabil pentru dvs. sa alegeti un studio sau un apartament cu un dormitor.

Ambele tipuri de locuinte au avantajele lor, dar care este exact diferenta? Si care este alegerea potrivita pentru dvs.?

Principala diferenta intre un studio si un apartament cu 1 dormitor

Diferenta definitorie dintre o garsoniera si un apartament cu un dormitor este aceea ca un apartament cu o camera are o zona separata de dormitor care este distincta si inchisa de living si zona de bucatarie. Un apartament studio este in general un spatiu de sine statator, care adaposteste totul intr-o singura camera, cu o baie separata.

Ce este un Studio?

Un apartament studio are o baie separata, dar celelalte zone de living – bucatarie, living si dormitor – sunt de obicei combinate intr-un spatiu mai mare. Unele au bucatarii separate, iar altele sunt „in forma de L”, creand o alcova care poate fi folosita ca zona de dormit.

Un apartament studio este o alegere excelenta pentru cineva care locuieste singur, cauta sa economiseasca bani din plata facturilor lunare si apreciaza un spatiu de locuit deschis, aerisit. Apartamentele studio au de asemenea nevoie de mai putin mobilier pentru a se simti „complete”, asa ca sunt ideale pentru un prim apartament.

Cu toate acestea, spatiul de depozitare tinde sa fie ceva mai limitat intr-un studio, astfel incat cei cu multe obiecte ar trebui sa fie atenti la studiourile cu dulapuri sau sa devina creativi cu solutii alternative de depozitare, cum ar fi rafturile sau dulapurile.

In mod similar, apartamentele de tip studio Militari nu sunt intotdeauna cea mai buna alegere pentru cupluri, deoarece nu ofera confidentialitate pentru cineva care doreste sa se uite la televizor, sa faca un apel telefonic sau pur si simplu sa doarma. Un asemenea tip de locuinta, in mod evident nu este ideal pentru acele persoane care prefera spatiul suplimentar si intimitatea oferite de un apartament cu un dormitor.

Ce este un apartament cu un dormitor?

Un apartament cu un dormitor are o baie separata si un dormitor separat; unele au o bucatarie separata de camera de zi, in timp ce altele sunt mai „concept deschis”, cu bucataria deschisa in camera de zi.

Pur si simplu avand o usa de acces in dormitor ofera confidentialitate foarte necesara pentru cupluri, pentru persoanele care gazduiesc oaspeti din afara orasului si pentru persoanele care se distreaza frecvent – pana la urma, daca patul nu este facut sau rufele nu sunt pliate, gazda trebuie doar sa inchida usa dormitorului.

Oamenii care lucreaza frecvent de acasa pot aprecia, de asemenea, lucrul intr-o camera care nu este, implicit, dormitorul. Cu toate acestea, intrucat apartamentele cu un dormitor tind sa aiba o valoare de piata mai mare decat apartamentele de tip studio, si necesita mai multe obiecte de mobilier, s-ar putea sa nu fie cea mai buna alegere pentru cineva care isi doreste propria locuinta, dar are un buget mic.

Pot exista cazuri in care oamenii sa realizeze ca un apartament de tip studio este mai avantajos decat un aparat cu un dormitor deocamdata. In schimb, altii ar putea constata ca ar avea mai degraba un studio mai mare, cu mai mult metraj patrat decat un dormitor mai mic, care este o problema de preferinta personala.

Alegerea dintre o garsoniera si un apartament cu un dormitor este o decizie importanta de luat in timpul procesului de cautare a apartamentului. In functie de locatie si de caracteristicile specifice ale apartamentului, puteti alege o garsoniera sau un apartament cu o camera.

Ei bine, indiferent ca doriti sa alegeti pana la urma un apartament cu o camera sau un apartament studio Militari, cu siguranta alegerea unei locuinte in Militari Residence reprezinta o alegere cu adevarat perfecta.

De ce? Ei bine, aici exista in primul rand o infrastructura perfecta, cum nu exista in multe ansamble rezidentiale din capitala. Apoi, daca veti alege sa locuiti intr-un studio Militari Residence, veti avea aproape scoli si gradinite, parcuri, centre comerciale, etc. Deci, in ceea ce ii priveste pe cei mici nu trebuie sa va faceti griji, pentru ca din Militari Residence, vor ajunge in cateva momente la scoala sau la gradinita.

Sa nu uitam nici ca accesul la statiile de autobuz si chiar de metrou, este simplu si rapid. Ba chiar mai mult, daca veti alege sa locuiti in acest ansamblu rezidential din capitala, veti avea farmacii in apropiere, plus tot felul de alte facilitati.

Tinand asadar cont de toate cele enumerate mai sus, se poate spune ca alegerea unei garsoniere in Militari Residence reprezinta o alegere cat se poate de inspirata. Apoi, odata cu trecerea timpului, veti putea vinde garsoniera, pentru a face rost de banii necesari pentru cumpararea unui apartament in aceiasi zona.

0 Shares
You May Also Like