Avantajele casei conectate (inteligente)

0 Shares
0
0
0

Automatizarea locuintei reuneste diferitele tehnici si termostate Salus folosite pentru a controla, programa si automatiza o locuinta. Reuneste si foloseste astfel domeniile electronica, IT, telecomunicatii si automatizari pentru a face dintr-o casa clasica o casa conectata sau cu alte cuvinte o casa inteligenta.

Daca automatizarea locuintelor ne invadeaza din ce in ce mai mult casele, aceasta continua sa fie subiect de dezbatere. Cu toate acestea, are multe avantaje si iti simplifica viata de zi cu zi, acasa si la distanta.

Economie de energie:

Vei observa o reducere semnificativa a pretului facturilor tale de energie electrica datorita automatizarii si senzorilor casei conectate. Sistemele aplicate vor putea pune in standby sau porni dispozitivele electronice in urma comenzilor de la distanta. Luminile se vor stinge in incaperile goale.

Incalzirea se va opri in lipsa ta si se va regla in functie de temperatura exterioara, aerul conditionat va fi activat la momentul potrivit pentru ca casa sa fie racita la intoarcere. De asemenea, poti urmari rata de consum direct pe telefon. Solutie care se va dovedi la fel de eficienta pentru buzunarul tau ca si pentru mediu.

Stil de viata si securitate:

Toate aceste noi tehnologii se vor adapta la rutina ta oricare ar fi aceasta, programarea va diferi de la o persoana la alta in functie de timpul pe care il petrec acasa de exemplu.

Securitatea este unul dintre cei mai interesanti factori pentru pasionatii de automatizare a locuintei. Ai uitat sa opresti cuptorul? Sa inchizi obloanele? Nicio problema ! Cu o conexiune la internet, o poti ajusta pur si simplu in cateva clickuri.

Securitatea pe care o vei obtine de la acest tip de tehnologie acopera mult mai multe aspecte, mult mai specifice. Detectoare de fum si monoxid de carbon de la incalzitoarele defectuoase. Senzorii de miscare activeaza camerele accesibile pe smartphone-ul tau.

Confort :

Automatizarea locuintei va urmari constant evolutia nevoilor tale. Controlul prizelor, geamurilor, luminilor si multe altele fara sa te misti de pe scaun si cu doar cateva clickuri reprezinta un avans impresionant in ceea ce priveste tehnologia din aceste zile. In plus, aplicatiile si sistemele de automatizare a locuintei continua sa se inmulteasca. Depinde de tine sa-ti imaginezi aspectul pe care vrei sa-l dai casei tale si care sunt tehnicile de care ai nevoie.

Daca intentionezi sa te muti in curand intr-o locuinta conectata, iti sugeram sa urmezi sfaturile nepretuite ale firmelor specializate in automatizarea unei case, care iti pot fi de folos in ziua mutarii.

Asistenta personala:

Cei care sunt dependenti vor fi cei mai recunoscatori pentru aceasta tehnologie. De fapt, le va usura viata in mai multe moduri. Acesta va opri cuptorul automat dupa un anumit timp sau va inchide robinetul pentru a preveni inundatiile. Mergand chiar atat de departe incat sa alerteze spitalul daca persoana cade.

Poate parea ca automatizarea locuintei promoveaza lenea si poate fi, dar scopul este mult mai complex decat pur si simplu a nu avea nevoie sa te misti. Economisesti timp evitand sarcinile repetitive si practic, iti optimizezi mediul de viata.

0 Shares
You May Also Like