Avantajele colectarii apei de ploaie

0 Shares
0
0
0

In zona tarii noastre, ploile sunt destul de frecvente, astfel incat pot fi o sursa importanta de apa, mai ales pentru zonele in care alimentarea cu apa este o problema. Daca aveti casa, se poate construi un sistem de adunare intr-un bazin a apei care ajunge in stresini.

Cine locuieste la bloc poate aduna intr-un vas macar cativa litri de apa pentru curatarea parului sau a tenului, apa de ploaie fiind mai buna pentru curatarea corporala decat apa de la robinet, care contine clor.

Beneficii pentru sanatate si frumusete

Apa de ploaie este lipsita de unele minerale, in principal calcar, astfel incat specialistii din sanatate si cosmetica o recomanda pentru anumite tratamente.

Folosita la spalarea parului, apa de ploaie – care este o apa moale – stimuleaza cresterea si rezistenta firelor de par.

Spalarea fetei cu apa de ploaie fereste tenul de uscare si de iritatii care pot fi cauzate de apa cu clor. Se recomanda clatirea fetei cu apa de ploaie si lasarea pielii sa se usuce fara a o sterge cu prosop. De asemenea, la saloanele de cosmetica, apa de ploaie este folosita sub forma de comprese si nu numai pentru rezultate mai bune in tratamente.

Sanatatea este protejata daca se consuma apa de ploaie, cu observatia ca ar fi bine sa fie filtrata in prealabil. Cei care sufera de litiaza renala (pietre la rinichi) stiu deja ca apa calcaroasa este un pericol pentru ei.

Asadar, apa de ploaie este mai buna pentru consumul zilnic, iar daca nu este posibila colectarea acesteia in cantitati suficiente, pentru apa de la robinet se recomanda folosirea unui dedurizator de apa, mai ales in zonele cunoscute pentru continutul ridicat de calcar in apa.

Economie si protectie pentru plante

Trendurile in stilul de viata ”verde” recomanda autonomia casei fata de retelele de utilitati, iar accesul la apa se poate usor asigura datorita apei de ploaie.

Iar daca gospodaria are si o mica gradina si cateva animale, consumul de apa de la retea ar ridica serios costul de pe factura de apa, astfel incat colectarea apei de ploaie sau saparea unei fantani sau a unui put ar fi solutia pentru a putea ingriji eficient gradina.

In plus, specialistii recomanda ca apa de la robinet sa fie colectata intr-un bazin cel putin cu 24 de ore inainte de a se folosi pentru udarea plantelor pentru a se evapora clorul. De asemenea, unele plante pot fi afectate de o concentratie prea mare a calcarului.

0 Shares
You May Also Like