Avantajele energiei solare pv (fotovoltaice)

0 Shares
0
0
0

Panourile fotovoltaice de la Voltech, capteaza energia solara, pe care mai apoi o transforma in energie electrica. In randurile urmatoare ale acestui articol veti descoperi o multime de informatii esentiale despre panourile solare fotovoltaice, dar si unele dintre avantajele energiei solare pv (fotovoltaice).

PV este o tehnologie noua?

Efectul fotovoltaic a fost descoperit de fizicianul francez Alexandre-Edmond Becquerel inca din 1839. Initial vazut ca fiind ceva ce starneste curiozitatea, in anii ’60 s-a dat seama ca PV poate fi folosit pentru alimentarea satelitilor si a fost initial comercializat in acest scop.

In curand a fost folosit si pentru unele aplicatii off-grid, cum ar fi farurile, unde accesul regulat la generatoarele de combustibil a fost dificil si scump. Energia solara fotovoltaica a devenit mai intai disponibila ca produs de consum pe calculatoarele cu energie solara, unde cererea redusa de energie le-a permis sa fie rentabile intr-o etapa relativ timpurie de dezvoltare.

In afara de scopuri de cercetare, fotovoltaica integrata in cladire si montata pe acoperis a inceput sa fie vazuta doar la inceputul anilor 1990, deoarece costurile au scazut odata cu avansarile productiei curate (determinate in parte de utilizarea tot mai mare a semiconductorilor de siliciu in industria computerelor).

Sprijinul extins pentru panourilor fotovoltaice pentru cladiri a inceput la sfarsitul anilor 1990, cu initiative guvernate de Guvern, precum programul „1.000 de acoperisuri solare” din Germania, care s-a derulat intre 1990 si 1995. Initiativa a fost ulterior crescuta de 100 de ori pentru a deveni „100.000 de acoperisuri solare”. Schema acoperisurilor incepe din ianuarie 1999.

PV este o tehnologie simpla. Cand selectati un acoperis pentru celulele fotovoltaice, exista doar trei cerinte de baza:

In mod ideal, acoperisul trebuie sa fie orientat intre sud-est si sud-vest. Acoperisul nu trebuie sa fie supus la umbrire (de exemplu nu trebuie sa aiba in fata copaci sau alte cladiri) in cea mai mare parte a zilei.

Invertorul (schimbarea curentului direct fotovoltaic in 230V AC) trebuie plasat aproape de panourile fotovoltaice pentru a reduce la minimum pierderile de transmisie.

Este posibil sa asezati panouri fotovoltaice in alte directii. Unele instalatii timpurii le-au orientat in unghi intre est si vest si au produs in continuare un randament rezonabil de energie. Cu toate acestea, pentru o iesire optima, ar trebui selectata o directie cat mai aproape de sud.

Pe acoperisurile plate este posibila montarea fotovoltaica pe cadre care pot fi inclinate corect. Daca PV este montat pe o fatada verticala, orientarea ar trebui sa fie de preferinta intre sud-est si sud-vest. Trebuie evitate orientarile spre nord.

Avantajele energiei solare pv (fotovoltaice)

Energia solara fotovoltaica este energie curata

Unul dintre motivele principale pentru a opta pentru energia solara este sa stii ca faci ceva bun pentru mediu. Atunci cand panourile solare fotovoltaice creeaza energie electrica, acestea nu emit gaze cu efect de sera daunatoare, nu polueaza apele subterane sau epuizeaza resursele naturale.

In plus, va ajuta sa protejati planeta, reducandu-va dependenta de energia neenergetica. De fiecare data cand apelati la energia solara in loc sa folositi combustibil fosil, ajutati la mentinerea resurselor naturale ale Pamantului intacte pentru o perioada mai lunga de timp.

Energia fotovoltaica scade facturile de energie

Sistemele solare de energie fotovoltaica va pot reduce facturile de energie in mai multe moduri semnificative. Deoarece generati o parte din propria energie electrica, puteti reduce drastic din ceea ce platiti furnizorului dvs. de energie.

Energia solara fotovoltaica este linistita si discreta

Nu va trebui sa va faceti griji ca sunetele energiei solare va vor distrage atentia in timp ce va aflati in interiorul casei sau in curtea dvs., asa cum ati face cu unele generatoare traditionale sau chiar alternative de energie curata.

Spre deosebire de unele sisteme de furnizare de energie, energia solara fotovoltaica este complet linistita si nu intra in activitatile dvs. zilnice. In acelasi mod, panourile solare fotovoltaice sunt discrete din punct de vedere vizual.

Cei mai multi dintre proprietarii de case aleg sa isi instaleze panourile solare fotovoltaice pe un acoperis unde nu sunt neaparat vizibile de la nivelul solului, profitand de spatiul altfel neutilizat si elibereaza restul proprietatii pentru placere. Chiar si instalarea panourilor solare fotovoltaice este simpla si discreta, fara intreruperi in casa sau stilul de viata in timp ce se intampla.

Panourile solare fotovoltaice necesita putina intretinere

Costurile de operare pentru panourile solare fotovoltaice sunt minime, chiar si in comparatie cu alte surse de energie curata. Acest lucru se datoreaza in mare masura faptului ca panourile solare au nevoie de o intretinere redusa, chiar si pe termen lung. Deoarece in esenta nu exista piese mobile, nu este nimic de rupt si nu este nevoie de o lubrifiere obisnuita pentru a mentine lucrurile in functiune.

Sistemele solare fotovoltaice pot fi personalizate

Oricare ar fi nevoile dvs. de energie, panourile solare pot fi configurate pentru a le satisface. De la cel mai mare conac la o casa la moda cu doua dormitoare, puteti proiecta sistemul exact cum aveti nevoie pentru a genera energia pe care intentionati sa o utilizati. Panourile solare fotovoltaice asigura o energie curata, regenerabila, si fara costuri.

0 Shares
You May Also Like