Banda led rgb, ultimul răcnet în materie de iluminare şi decor?

0 Shares
0
0
0

 Context: Alegerea celei mai bune culori de lumină atunci când îţi faci o nouă casă sau deschizi  o afacere este esențială, mai ales dacă este vorba despre zone sau locuri în care se vor desfășura anumite sarcini sau unde dorim să creăm un anumit mediu. Pentru  perioadă îndelungată de timp, focul (propiu-zis, lumânare sau lampă cu gaz) şi soarele erau singurele „iluminante” disponibile omului.

Cât era ziua de lungă, omul putea să-şi desfăşoare diferitele activităţi în lumina solară, iar când venea noaptea (sau era nevoie de lumină într-un loc inaccesibil lumnii solare), putea utiliza diferitele instrumente pe bază de foc. Totuşi, acestea aveau problemele lor: intensitatea luminii era destul de redusă, eficienţa era scăzută (ex: o lumânare se poate stinge foarte uşor), oferind, deci, un randament slab.

Odată cu dezvoltarea industriei şi a activităţilor umane, însă, lucrurile aveau să se schimbe. Se făcea simţită nevoia înlocuirii lămpilor cu gaz şi a celorlalte dispozitive de iluminare cu ceva mai durabil, mai eficient şi care putea lumina mai bine. Progresul tehnologic a adus lumii o nouă sursă de energie: curentul electric.

Din acest punct, nu a durat mult până când a apărut un glob de sticlă purtător de lumină (graţie lui Edison). Becul a avut, încă de la apariţia sa, un succes nemaivăzut pe piaţă. Încetul cu încetul, oraşele lumii au devenit tot mai luminoase, iar  la scurt timp, lumina electrică a devenit un lux personal răspândit.

Prin acest articol vă propun să aruncăm o privire la momentul actual pentru a vedea locul unde am ajuns, respectiv, la banda led rgb. Ca o notă de început, simt nevoia să menţionez că mă voi concentra pe aspectele tehnice şi urmările acestora, deşi vă recomand să ţineţi cont şi de beneficiile care ţin de aspect pe care le aduce acest dispozitiv.

Explicaţie: Nu ştiţi ce este bandă led rgb? Nicio problemă, sunt aici pentru a explca. Banda led rgb este, practic, un cablu flexibil purtător de LED-uri minuscule. Putem spune că este asemănătoare cu o instalaţie de brad de crăciun, în sensul că este un cablu lung purtător de beculeţe. Aici, însă, se opresc asemănările. Banda led rgb este un circuit flexibil care are pe spate o substanţă adezivă, făcând posibilă fixarea sa pe diferite suprafeţe.

Mai mult, banda led rgb are o lugime care poate fi ajustată. Da, m-aţi auzit bine. Banda led rgb vine sub forma unei role, din care vă puteţi alege o anumită lungime potrivită interesului dvs. prin tăierea efectivă a materialului în plus. Deci, se poate elimina cu uşurinţă surplusul fără a fi adusă măcar în discuţie problema funcţionalităţii.

Un alt aspect important este flexibilitatea bandei led rgb. Materialul din care este făcută le permite majorităţii benzilor  să fie flexate până la 90 de grade (inclusiv) fără să se rupă. Astfel, banda led rgb poate „copia” forma multor obiecte din casă, precum un televizor, o oglindă, etc oferind un contur accentuat.

Acestea fiind spuse: Consider că banda led rgb este o importantă inovaţie tehnologică. Reprezintă o combinaţie perfectă între lux şi tehnologie, între simplitate şi frumuseţe, între preţ şi calitate.

0 Shares
You May Also Like