Baterii pentru instrumentele electrice

0 Shares
0
0
0

Cand cumparati uneltele electrice fara fir, alegerea tipului de baterie pe care o foloseste este aproape la fel de importanta ca alegerea instrumentului in sine. Li-ion, NiMH, 3Ah, NiCD, 18V, 10.8V, 1.3Ah … toti acesti termeni pot deveni confuzi, motiv pentru care am creat acest ghid de cumparare a unor Acumulatori & Incarcatoare Scule Electrice.

NiCD (Nickel Cadmium)

Baterie reincarcabila la intrare, care trebuie descarcata complet inainte de reincarcare. Nerespectarea acestui lucru poate reduce durata de viata a bateriei. Sunt dure, ieftine si au o durata de viata lunga si, prin urmare, sunt inca utilizate in mod obisnuit si functioneaza bine pentru majoritatea lucrarilor.

NiMH (nichel metal hidrura)

Aceste baterii nu au efect de memorie, prin urmare, pot fi „reincarcate” sau incarcate in orice moment fara a afecta durata de viata a bateriei. Cea mai mare imbunatatire a NiMH este capacitatea lor crescuta, care poate fi de doua pana la trei ori mai lunga decat bateriile NiCd si, de asemenea, tind sa depaseasca efectuati baterii NiCD in aplicatii de scurgere mare.

Li-ion (litiu-ion)

Cea mai recenta tehnologie a bateriei pentru scule electrice fara fir este reprezentata de aceste baterii. La fel ca bateriile NiMH, nu au efect de memorie si pot fi „completate” fara efecte asupra duratei de viata a bateriei. Principalul beneficiu pentru acest tip de baterie este greutatea – cu pana la 40% mai usoara decat bateriile NiMH le face preferate pentru uneltele electrice.

Ce inseamna Ah?

Evaluarea Ah este ceea ce determina cat va dura bateria pe incarcare. Reprezinta o ampere-ora si este masurarea timpului necesar pentru descarcarea bateriei. Este imposibil sa acordati timpi de functionare a bateriei pe majoritatea uneltelor electrice fara fir, deoarece variabilele diferitelor aplicatii de lucru pot schimba acest lucru drastic, cu toate acestea, cu cat sunt mai multe ore de amploare, cu atat mai mult timp de rulare – cum ar fi un rezervor de combustibil mai mare. Ceva de luat in considerare este ca, daca intentionati sa va folositi bateriile pentru instrumente mai pretentioase, cum ar fi ferastraiele circulare, atunci o baterie mai mare de amperi este aproape esentiala.

Va rugam sa retineti ca timpul de functionare depinde intotdeauna de sarcina si cererea de munca. Deoarece majoritatea dintre noi solicita foarte mult de la instrumentele noastre fara fir, un instrument de 18v va depasi intotdeauna un 10.8v, indiferent de amploarea ora.

De ce tensiune am nevoie?

Tensiunea determina cantitatea de energie pe care o poate furniza o baterie la un moment dat. Pur si simplu, instrumentele fara fir cu tensiune mai mare sunt mai puternice. Bateriile cu scule electrice reincarcabile sunt de obicei un grup de celule individuale. Tensiunea combinata a celulelor determina tensiunea totala a bateriei.

Ce forma de baterii exista?

Bateriile au 3 forme principale: baterii de glisare, de prindere si de lipit. Este important sa cumparati baterii care sa se potriveasca cu instrumentele electrice fara fir, incat sa cumparati baterii cu forma corecta, deoarece numai forma conceputa pentru a se potrivi instrumentului dvs. va functiona. Cele mai populare doua tipuri sunt slide-on si clip-on.

0 Shares
You May Also Like